Početna Hrvatska Nastavlja se hirovito vrijeme: Promjena već od vikenda, slijedi novi par temperature

Nastavlja se hirovito vrijeme: Promjena već od vikenda, slijedi novi par temperature

416
UDIO

Danas će diljem Hrvatske biti stabilno i razmjerno mirno vrijeme, uz slab vjetar, koji bi trebao, između ostalog, omogućiti i radove na tornju zagrebačke katedrale. Pritom će uz ponovno mnogo sunčanih sati biti još toplije nego prošlih dana, ujutro još samo ponegdje pri tlu uz mogućnost slabog mraza.

Od subote ponovno oblačnije, osobito u nedjelju na kopnu uz mjestimičnu kišu, vjerojatno i gdjekoju grmljavinu, a od ponedjeljka i novi pad temperature, na Jadranu i ponovno često jaka bura, ponegdje i s olujnim udarima, kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula, dodajući da ovaj mjesec kao rijetko kada svjedočimo temperaturnim stresovima.

– Najprije je bilo ponegdje čak rekordno hladno, zatim prošli tjedan iznimno toplo za prvu polovinu travnja, pa je stiglo naglo zahladnjenje, mjestimice čak i snijeg. Do nedjelje opet ide zatopljenje, pa sljedeći tjedan novi pad temperature. Manji nego u prošli ponedjeljak, ali dovoljan za “lakšu” nego do nedjelje primjenu preporuka Stožera civilne zaštite… Nadajmo se, još malo, dodaje Vakula.