Početna Zanimljivosti Kako si skratiti vrijeme tijekom koronavirusa?

Kako si skratiti vrijeme tijekom koronavirusa?

338
UDIO

Uvjereni smo da vam je, kao i svima nama, situacija s korona virusom postala nemoguća i da vam je teško palo što ste morali promijeniti svoj način svakodnevnog življenja. Sasvim sigurno se u početku činilo kao nešto što jednostavno moramo prebroditi, ali će biti brzo gotovo. No, kako dani prolaze, postaje sve teže i teže, a ideja imamo sve manje i manje. Vjerojatno nam je sada puno teže biti izolirani u karanteni jer kao što je poznato i kod svake utrke najtežih je onih zadnjih desetak metara do cilja. Vrlo je izvjesno da se nalazimo negdje u tih zadnjih desetak metara i s ovom situacijom te moramo izdržati još samo malo. Kako dakle odraditi tu zadnju fazu karantene i što raditi kada nam ponestane ideja?

Usavršite neku novu vještinu

Ako ste oduvijek htjeli, primjerice, naučiti svirati neki instrument ili možda svladati osnove nekog programskog jezika ovo je idealna situacija za vas. Budući da oba primjera zahtijevaju dosta vremena, a trenutno ga sigurno imate i viška, ovo su neke od najkorisnijih stvari koje možete naučiti. Sviranje nekog od instrumenata uvijek je lijepa kvaliteta kod pojedinca, a učenje programiranja je zabavno te može biti i korisno budući da puno poslodavaca danas traži nekoga s tim vještinama.

Filmovi i serije

Filmovi i serije sigurno su nešto čemu ste posvećivali dio slobodnog vremena i prije ove karantene, a sada se im se možete posvetiti u potpunosti. Sigurno postoji neki film ili serija, pa čak i dokumentarac koji vam je bio privlačan, ali jednostavno niste imali vremena posvetiti mu se u prošlosti. Kada će biti bolji trenutak za skinuti ga s popisa nego sada? Posvetite se svom najdražem žanru i vrijeme će vam apsolutno proletjeti, to je garancija.

Igrajte se

Kao što smo rekli i za filmove i serije, možda postoji neka igrica koju ste oduvijek htjeli igrati, ali zbog pretrpanosti rasporeda nije vam imalo smisla započinjati i činilo vam se kao bacanje slobodnog vremena. Bilo da se radi o igrici koju ćete igrati sami ili online s prijateljima, sada joj se možete posvetiti. Uz to, postoje i igrice koje u vama mogu probuditi adrenalin koji vam sigurno fali u ovom periodu kao što je npr. poker. Na Internetu postoji pregršt online platformi za igranje pokera, a jedna koja nam pada na pamet je i bet at home. Bet at home inače je stranica kladionice koja će vam pri registraciji ponuditi i bonus pa tako ne morate uplaćivati svoja sredstva. Uz poker, bet at home nudi i obično klađenje te velik izbor različitih igara. Ako ste prije ove situacije voljeli svoju sreću okušati u kasinu ili igrajući loto, bingo te igre na sreću općenito, bet at home ili slične platforme mogle bi biti ono što tražite.

Budite kreativni

Nikada nije kasno za biti kreativan, a pogotovo ne sada. Pronađite tako kreativca u sebi i mislite izvan okvira. Preuredite svoj stan, kuću ili vrt. Crtajte i slikajte te probudite umjetnika kojeg znate da nosite u sebi već duže vrijeme. Ne bojte se zaprljati ili strahovati da će vaše “umjetnine” ispasti loše. Za sve je potrebno vremena i ništa ne dolazi samo od sebe. Dakle, bilo da želite usavršiti nove vještine, pogledati vrhunske filmove i serije ili pak zaigrati na bet at home ili biti na druge načine kreativni, sve preduvjete imate, zato – što čekate?