Početna Kaštela Nastavljaju se radovi na uređenju ulica u Kaštelima

Nastavljaju se radovi na uređenju ulica u Kaštelima

421
UDIO

Unatoč pandemiji uzrokovanoj koronavirusnom infekcijom, bez zastoja odvijaju se započeti građevinski radovi na području Kaštela, pa je tako u proteklom razdoblju uređeno nekoliko ulica. Od toga je najznačajnije uređenje Ulice uz Svetog Ivana u Kaštel Lukšiću koja je kompletno uređena i asfaltirana.

Naručitelj radova je EKO Agencija, izvođač je Vodoprivreda Split, a vrijednost radova je gotovo 2 milijuna kuna  (bez PDV-a) koji su osigurani iz EKO naknade.

Izgrađeni su kanalizacijski kolektori i saniran je  vodoopskrbni cjevovod, a nastavljeni su radovi u Ulici Rušinac i Ulici Šoulavy u ukupnoj duljini od 850 metara.

Završetkom projekta dio Kaštel Lukšića biti će spojen na sustav odvodnje uz razdvajanje postojeće mješovite odvodnje i prespajanje na sustav, a nakon polaganja kanalizacijskog kolektora Grad Kaštela je pristupio uređenju ulice postavljanjem asfalta i izgradnjom nogostupa. Ukupna vrijednost investicije koja se financira iz proračuna Grada Kaštela iznosi gotovo pola milijuna kuna.

Uređeno je još nekoliko ulica, poput asfaltiranja i oborinske odvodnje u Ulici Vjekoslava Omašića u Kaštel Lukšiću za što je izdvojeno 150 000 kuna, dok je 20 000 kuna izdvojeno za asfaltiranje manjeg dijela ulice Bruna Bušića u Kaštel Starom. U tijeku je priprema za asfaltiranje Ulice Lepinski put u Planom površine 1600 metara kvadratnih, a priprema se za asfaltiranje dio Ulice Gospe Stomorije u Kaštel Novom površine 1500 metara kvadratnih.