Početna Hrvatska Stiže nova promjena, moguća i tuča. Vakula: Suhog vremena nema na vidiku

Stiže nova promjena, moguća i tuča. Vakula: Suhog vremena nema na vidiku

292
UDIO

DANAS će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a od sredine dana će u istočnim i južnim predjelima mjestimice biti kiše ili pokojeg pljuska praćenog grmljavinom, prema večeri i drugdje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će bura prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, na srednjem i južnom dijelu ponegdje i jak. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 22, na Jadranu od 22 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Stabilizacije nema na vidiku

Zoran Vakula u prognozi za HRT najavljuje promjenjivo vrijeme i u narednim danima.

Kaže kako stabilnog vremena nema na vidiku te da se ne očekuju ni iznadprosječne temperature. U narednim danima najavljuje i mogućnost grmljavine, munja, pa čak i tuče.

“Promjenljivo oblačno, vjetrovito i razmjerno svježe u kopnenom će području biti do kraja tjedna. Mjestimične kiše, uz česte pljuskove, bit će osobito u petak, a prema trenutačnim je prognozama najveća vjerojatnost za uglavnom suho vrijeme je u nedjelju.

I na Jadranu će biti povremene, mjestimične kiše, ali ipak manje nego na kopnu. Pritom je vjerojatnost za pljuskove najveća u subotu, osobito u Dalmaciji. Puhat će većinom umjerena bura i sjeverozapadni vjetar”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.