Početna Hrvatska Kaštela – Manifestacija “Nostalgija 2020”

Kaštela – Manifestacija “Nostalgija 2020”

465
UDIO

 

Nostalgija  –  11. DANI TRADICIJE – KAŠTELA 2020

KAŠTEL NOVI, 27.-29. 06. 2020.

EKO-ETNO SAJAM KAŠTELA 2020

Dani tradicije “Nostalgija” – Kaštela 2020, održat će se od 27.- 29. lipnja 2020. g. u K. Novom u organizaciji udruge Šušur, suorganizaciji TZG Kaštela, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva turizma, Cemex Hrvatska d.o.o.

U cilju  očuvanja i promocije bogatstva kaštelanske i hrvatske baštine i produženja turističke sezone, Turistička zajednica grada Kaštela u suradnju s Udrugom za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine Šušur, započela je  s organizacijom manifestacije „Nostalgija – Dani tradicije Kaštela“ od 2010 godine.

Svih ovih deset godina ovom kulturno-gastro-sajamskom manifestacijom željeli smo da posjetitelji osjete i dožive Kaštela i Hrvatsku kroz mirise i okuse gastro ponude autohtonih jela i pića, zvuke folklora i narodne običaje, klapsku i duhovnu pjesmu, tradicijske obrte i unikatne rukotvorine.

Od samog početka  organizacije maifestacija je postala međunardona, a kaštelani i njhovi gosti imali su prigodu uživati u etno i gastro baštini Hrvatske i susjednih zemalja, posebno Slovenije, sa uvijek zanimljivim sudioncima iz Cerknice i okolnih mjesta.

Ova manifestacija 2017. godine dobila je posebno priznanje “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za tradicijsku manifestaciju.

 Kako se ne bi prekinula tradicija održavanja ove manifestacije, ovogodišnja događanja održat će se prema preporukama  Nacionalnog stožera civilne zaštite u nešto drugačijem obliku, ali opet sa naglaskom na bogastvo nematerijalne kulturne baštine, izvorne hrvatske proizvode i u duhu kršćanske tradicij.

 

Na izložbeno-prodajnim štandovima hrvatski proizvođaći izložit će svoje proizvode, kroz klapsku pjesmu i prezentirati ćemo narodne nošnje te na taj naćin predstaviti bogatsvo hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

 

Program  27.- 29. 06. 2020.  Eko – etno Sajam od 16  –   23 sata   (Riva)

 

27.06. 2020  u 20  sati –  otvaranje Eko-etno sajma uz prigodni program

– predstavljanje narodnih nošnji i tradicijskih napjeva –  KUD-a  Putalj i ŽV Kaštelanke

u 21 sati –  Koncert klape Cambi

28.06. 2020 u 21 sat   –   prigodni program- koncert klape Sv. Jeronim

–   predstavljanje narodnih nošnji i tradicijskih napjeva – KUD-a 7. Kaštela i prijateljai

Ojkavice Kaštela

29.06.2020 u 21 sat   –   prigodni program koncert klapa Podvorje i Neverin

 

Svi program  biti će usklađeni sa preporukama Stožera civilne zaštite RH I grada Kaštela.

Preporuka – održavanje fizičkog razmaka, te dezinfekcije ruku.

 

  1. lipnja župa sv. Petra ap. Kaštel Novi tradicionalno će proslaviti svog zaštitnika sv. Petra svečanom svetom misom i procesijom u kojoj će kip sv. Petra biti jednim dijelom nošen brodicom dok će vjernici prateći ga uz obalu pjevati duhovne pjesme.

1900         – Svečana sveta misa povodom blagdana Sv. Petra

2000         – Procesija brodicama s kipom Sv. Petra

 

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Organizator                                                                                                                       Suorganizator TZG Kaštela

Udruga Šušur                                                                                                                    Kontakt: Nada Maršić, dir. TZ

Kontakt  Željka Perdić                                                                                                                                     098 997 0467

mob. 091 255 1400