Početna Kaštela Predstavljen program Kaštelanskog kulturnog ljeta 2020.

Predstavljen program Kaštelanskog kulturnog ljeta 2020.

2717
UDIO

U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću predstavljen je program Kaštelanskog kulturnog ljeta 2020. Zbog situacije s pandemijom koronavirusa, program ovogodišnjeg kulturnog ljeta nešto  je manje bogat nego prethodnih godina. Pridržavajući se uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, pojedina događanja nije moguće održati, tako da ove godine nema dječjeg programa, gastro manifestacija, određenih sportskih manifestacija te onog zabavnog dijela kulturnog ljeta. Novost je i da će se veliki broj manifestacija održavati na najvećim lokacijama u gradu poput Novog parka u Kaštel Lukšiću, Igrišća u Kaštel Štafiliću ili Brca u Kaštel Kambelovcu. Unatoč ograničenjima, dobre zabave ni ovoga ljeta neće nedostajati.

– Svečanost otvaranja kulturnog ljeta započinje 4. srpnja koncertom Massima na Igrišću u Kaštel Štafiliću s početkom u 21 sat, a svečano zatvaranje manifestacije bit će 29. kolovoza u Podvorju u Kaštel Sućurcu koncertom mladih hrvatskih glazbenika poput Albine Grčić, Nike Turković, Josipa Palameta i Matije Cveka. Poštujući upute Nacionalnog stožera, nastojali smo obuhvatiti što veći broj naših tradicionalnih događanja koja su se održavala prethodnih godina. Program je podložan izmjenama u skladu s novonastalom situacijom, ali dat ćemo sve od sebe da se održi što veći broj događanja u našem gradu – kazala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić koja je ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Kaštela.

Kaštelani i njihovi gosti ovoga ljeta moći će uživati u predstavi „Ćiro“ u izvedbi Tarika Filipovića, na Barbarincu će zapjevati TBF, organizatori Lovestock festivala priređuju kreativne radionice uz koncerte grupa Kojoti, M.O.R.T, Kries, Ritam srca, tu su i Večeri dalmatinske pisme „Trag u beskraju“ s tim da će se održati samo revijalna večer, Legenda o Miljenku i Dobrili sadrži filmske večeri na otvorenom te koncert Vanne i Neverinki, Večeri kod svetog Jeronima, koncert klape Podvorje, klape Štorija, Večer glendi i batudi samo su neka od brojnih drugih zanimljiva događanja.

Sve započinje ove subote 27. lipnja, kada je na rasporedu već tradicionalna Nostalgija, manifestacija tradicije i obrtništva, koju uz suradnju s udrugom Šušur, organizira Turistička zajednica na rivi u Kaštel Novom uz koncerte klapa i defile narodnih nošnji.

Program Kaštelanskog kulturnog ljeta: