Početna Kaštela AGLOMERACIJA KAŠTELA-TROGIR: ViK i Strabag krenuli u realizaciju projekta vrijednog više od...

AGLOMERACIJA KAŠTELA-TROGIR: ViK i Strabag krenuli u realizaciju projekta vrijednog više od 263 milijuna kuna

1633
UDIO

Ugovor za izgradnju dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela (južno od državne ceste D8 do mora), potpisali su danas u Splitu predstavnici Vodovoda i kanalizacije Split (ViK) kao investitora i Strabaga kao izvođača radova.

– Ovaj ugovor za investiciju vrijednosti više od 263 milijuna (263.645.320,79) kuna predstavlja prvi korak u realizaciji projekata poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture šireg splitskog područja, odnosno aglomeracija Kaštela-Trogir i Split-Solin vrijednih ukupno 3,2 milijarde kuna koji se sufinanciraju sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija – poručuju iz ViK-a.

Ugovoreni radovi na području Kaštela (Sućurac, Gomilica, Kambelovac, Lukšić, Stari, Novi i Štafilić) predviđanju izgradnju više od 60 kilometara odvodnih (kanalizacijskih) cijevi, 25 kilometara vodoopskrbnih od čega će se u dužini četiri kilometra postaviti potpuno nove cijevi, dok ostatak predstavlja rekonstrukciju te crpne stanice Sućurac 3 i cjevovoda od crpne stanice Štafilić do odvojka za Rudine.

Rok za završetak radova je 36 mjeseci.

Ugovor za izgradnju dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela dio je projekta ‘Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir’, ukupne vrijednosti 1,43 milijarde kuna kojega s 803 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ugovor su potpisali direktor ViK-a Tomislav Šuta i ovlašteni punomoćnik Strabaga Walter Renner. Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici Hrvatske elektroprivrede i Hrvatskog telekoma.

izvor: dalmatinskiportal.hr