Početna Kaštela Koncertom Massima otvoreno Kaštelansko kulturno ljeto

Koncertom Massima otvoreno Kaštelansko kulturno ljeto

353
UDIO

Već  22.godinu za redom održava se Kaštelansko kulturno ljeto koje je sinoć i svečano otvoreno koncertom poznatog glazbenika Massima Savića na Igrišću u Kaštel Štafiliću. Na nekoliko mjesta moglo se ući na Igrišće  te su na tim mjestima postavljeni  zaštitari koji su  dezinficirali ruke posjetiteljima. Prije samog koncerta himnu je otpjevala Antonija Teskera, sopranistica splitskog HNK uz glazbenu pratnju Zorana Velića. Kaštelansko kulturno ljeto otvorio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović koji je prvenstveno sve posjetitelje posjetio na epidemiološke mjere.

-Nakon 22 .godine, kako postoji Kaštelansko kulturno ljeto, ove godine imamo dosta manje događanja nego prošlih godina zbog nastale situacije sa pandemijom te imamo oko  30 do 40 događanja. Do zadnjeg trena smo čekali upute Nacionalnog stožera te se s njima posavjetovali i što su nam dopustili to smo i ubacili u program Kaštelanskog ljeta. Večeras na otvaranju imamo koncert Massima te Večeri dalmatinske pisme koje su  ove godine samo jedna memorijalna večer posvećena Oliveru Dragojeviću. Večeri Miljenka i Dobrile smo također pripremili ali bez same predstave. Folklorne večeri, fešte i dječje priredbe su ove godine otkazane zbog epidemioloških mjera ali vidimo da su naši sugrađani jedva dočekali ovakva događanja te se nadamo da ćemo i ovo ljeto iznijeti kako dolikuje Kaštelima – poručio je gradonačelnik Denis Ivanović.

Nakon protokolarnog dijela na pozornicu se popeo Massimo sa svojim bendom te koncert počeo njegovim velikim hitom ”Neka ti plove brodovi”.

-Dobra večer dragi Kaštelani, moram reći da smo moj bend i ja zahvalni izborima jer čim se zatvore biračka mjesta bojim se da ćemo i mi ići u zatvaranja, zato uživajmo večeras – kazao je Massimo na samom početku koncerta što je publika nagradila jednim velikim pljeskom.

Nastavio je nizati svoje najveće hitove kao što su ”Sjaj u tami ”, ”Odjednom ti”, ”Stranac u noći” i mnoge druge   te publici podario dvosatni koncert za pamćenje.