Početna Dalmacija Najpopularnija Bikijada ove nedjelje u Radošiću

Najpopularnija Bikijada ove nedjelje u Radošiću

1201
UDIO

Ovogodišnja Seoska manifestacija  i borba bikova na terenima u Radošiću u stoljetnoj šumi hrasta medunca održat će se u nedjelju s početkom u 11 sati.  Na programu su stare športske discipline, natjecanja i atraktivna revija bikova (bikijada),  a u 16 borbi snage će  odmjeriti ponajbolji bikovi Hrvatske. Jedan od njih je bik Covid -19 vlasništvo braće Kokan iz Dicma koji će odmjeriti snage s bikom Hlapić, vlasništvo Petra Milića.

Domaćini su braća Parčine iz Kladnjica koji pozivaju na zajedničko nedjeljno druženje uz maksimalno poštivanje  mjera opreza,  bogati kulturno-zabavni program, široku gastronomsku ponudu, zabavni program za djecu te na izložbeno-prodajni sajam.

Očekuje se poveći broj posjetitelja, a natjecanja se održavaju na ograđenom travnatom terenu eko-etno sela Škopljanci – Radošić, zaštićenoj ruralnoj cjelini pri konzervatorskom odjelu.

Radošić je od samog centra Splita udaljen 25 kilometara, od Šibenika 30, te 7 kilometara od autoceste na izlazu u Prgometu. Parking je osiguran za sva vozila, a tereni su kompletno infrastrukturno opremljeni za jednodnevne izlete. Dobro došli ove nedjelje , 19 srpnja, 2020. u Radošić na najpopularniju bikijadu s područja Dalmacije.

izvor: dalmacijanews.hr