Početna Kaštela Večeri dalmatinske pisme u znaku Olivera Dragojevića

Večeri dalmatinske pisme u znaku Olivera Dragojevića

416
UDIO

Ovogodišnje festival ”Večeri dalmatinske pisme” održan je sinoć u Kaštel Kambelovcu ali u nešto izmijenjenom izdanju. Organizatori su ovu večer posvetili Oliveru Dragojeviću pa je  tako na poljani pokraj crkve Sv. Mihovila održana koncertna večer pod nazivom ”Trag u beskraju” u spomen na čovjeka koji je ostavio trag u svima nama. Poljana je bila ispunjena gledateljima koji su u ovoj prohladnoj, ljetnoj večeri došli uživati u bezvremenskim hitovima. Na ulazu su se dezinficirale ruke i vodila evidencija o posjetiteljima, poštivala se distanca u gledalištu a mikrofoni su se dezinficirali nakon svake izvedbe. Kroz program VDP-a i ove godine svojim šalama vodio je Frano Ridjan ali se morao i striktno držati jednog dijela teksta jer je u najavama čitao ulomke iz biografije Olivera Dragojevića. Oliverove pjesme izvodili su klapa Cambi , klapa Neverin, klapa Štorija, ansambl Elektrodalmacije, instrumentalisti Tonči Tranfić i Danijel Curić , Marko Pecotić Peco te Zorica Kondža uz pratnju Joška Banova .

Prva na pozornicu popela se klapa Cambi te otvorila večer izvedbom velikih hitova ,,Dobro jutro tugo” i ”Iznad sunca zlatnoga” a ansambl Elektrodalmacije izveo je ”Lijepa bez duše ” i ”Ako voliš me”. Ženske klape Štorija i Neverin izvele su ”Gdje to piše” i ”Vrime božje”, odnosno ”A vitar puše ” i ”Nedostaješ mi ti ”.

Marko Pecotić Peco uz klavirsku pratnju Tončija Tranfića izveo je ”Pismo moja ”, ”Ti si bila moja prva ljubav” te ”Dobar dan” a nakon njega na pozornicu se popela Zorica Kondža te uz par prigodnih riječi posvećenih Oliveru zapjevala ”Ti si moj san”, ”Što učinila si ti ”. Na samom kraju zbor splitskog sveučilišta ”Silvije Bombardelli” izveo je ”Nadalinu ”, ”Galeba”, ”Vjeruj u ljubav” gdje su im se na pozornici pridružili Zorica i Peco te ovu emocijama nabijenu večer priveli kraju uz aplauz publike.