Početna Hrvatska Vrhunac toplinskog vala u subotu; Izdano crveno upozorenje za Split i Knin

Vrhunac toplinskog vala u subotu; Izdano crveno upozorenje za Split i Knin

144
UDIO

Vrućina je zavladala Hrvatskom i okolicom.

Posebno je toplo jučer bilo u Kninu gdje je izmjereno 38°C, u Rijeci i Senju 36°C te u Pazinu i Zemuniku 35°C, donosi Index.

Neka mjesta na obali već su jutros zabilježila temperature iznad 25 Celzijevih stupnjeva. Tako je u Senju u 6 sati izmjereno 28,2 stupnja, na Komiži 25,8 stupnjeva, a na Marjanu u Splitu 25,4 stupnja.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenja za cijelu zemlju. Narančasti alarm na snazi je diljem obale, a vrhunac vala tek se očekuje. Na području Knina danas se očekuju temperature i do 39 Celzijevih stupnjeva.

Za tri hrvatska grada objavljeno je crveno upozorenje za toplinske valove za subotu. Vrlo velika opasnost na snazi je u subotu za područje Knina, Rijeke i Splita. Za područje Rijeke velika opasnost od toplinskog vala na snazi je i za sutra.

Upozorenja na toplinske valove na snazi su i za druge dijelove zemlje. Velika opasnost je na području cijele obale, a posebno za područje Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika. Upravo se u subotu očekuje kulminacija toplinskog vala, a prema trenutnim prognozama toplinski val će trajati najmanje do ponedjeljka.