Početna Hrvatska Glasnogovornik slovenske vlade koji boravi u Hrvatskoj: ‘Brojke koje vi objavljujete jednostavno...

Glasnogovornik slovenske vlade koji boravi u Hrvatskoj: ‘Brojke koje vi objavljujete jednostavno nisu prave’

506
UDIO

Sa žestokim kritikama na račun mjera koje u borbi s virusom provodi Hrvatska nastavio je glasnogovornik slovenske Vlade Jelko Kacin, koji doduše i sam boravi u Hrvatskoj.

RTL-ova Maja Brkljača s njim je razgovarala pred njegovom vilom na Krku, gdje je stigao, kako kaže, spakirati se i pripremiti kuću za zimovanje. Evo što kaže, zašto tvrdi da brojke koje Hrvatska objavljuje nisu prave i što Slovenija namjerava poduzeti.

– Sve zavisi od hrvatskih vlasti. Koliko ja pratim hrvatske medije, sve je više ljudi koji su pozitivni u Zagrebu dolazi s obale. Neodgovorno je da su otvoreni noćni klubovi, mi imamo sve više i više uvezenih slučajeva u zadnjim danima i mi moramo biti odgovorni prema našim građanima i prije svega prema djeci koja odlaze u školu.

Zato će Vlada na prijedlog našeg stručnog tima koji priprema određene mjere, o tome razmatrati idućeg tjedna. Rezultati koje ćemo imati u utorak će biti lakmusov papir, što ćemo napraviti, kako ćemo reagirati i ja očekujem da će i vaši odgovorni u toku dana najaviti neke mjere.

Sve što izvozite zapravo pripada vama i brojke koje vi objavljujete jednostavno nisu prave jer treba dodati ono što mi sljedećeg dana dobijemo na našim testovima, na ljudima koji su došli iz Hrvatske, rekao je Kacin za RTL.

Kazao je kako je došao na Krk da se spremi i pripremi kuću za zimovanje.