Početna Hrvatska Bikijada u Radošiću: Završetak ljetnih igara u Dalmatinskoj zagori

Bikijada u Radošiću: Završetak ljetnih igara u Dalmatinskoj zagori

331
UDIO

Ove nedjelje  13.rujna ,2020 na super terenima u Radošiću  održat će se popularna Bikijada ili susret ponajboljih bikova na ovom širem područje.Organizator je Ivan Parčina iz Kladnjica strastveni ljubitelj bikova koji nam na nekoliko upita najavljuje zanimljiv i dinamičan program kao završetak ljetnih igara u Dalmatinskoj zagori.

Parčina obiteljski gaji ljubav prema bikovima, a njegova obitelj ima bikove već nekoliko godina.

– Prije nepuna dva mjeseca organizirali smo uspješno bikijadu na popularnim terenima Radošića, te povodom završetka ljetnih igara želimo na jedan poseban način uz poštivanje svih sigurnosnih i zdravstvenih epidemioloških mjera zabaviti ljubitelje  pučke tradicije i seoskih običaja dalmatinske zagore još jednom u nedjelju 13-tog rujna u Radošiću na izvanrednim terenima koji su nadaleko poznati za ovakve svečanosti, rekao je Parčina.

-Program je zamišljen kao turnir bikova uz neke dogovorene borbe koje plijene pozornost kod gledatelja. Tako ove godine na završetku ljeta imama posebnu borbu u kojoj će snage odmjeriti dva zanimljiva bika jedan se zove Zećo, bijeli bik pod nadimkom Hajduk, a drugom je naziv Dinamo. Zanimljivo je i to što dan ranije u subotu na Poljudu se igra onaj nogometni derbi između Hajduka i Dinama. A sutra derbi najjačih bikova u Radošiću,Hajduka i Dinama, pa se tako očekuje na svečanosti dolazak i brojnih članova splitske Torcide. Za djecu je inače besplatan ulaz.

Potrebno je još istaknuti da će najbolji bikovi odnosno njihovi vlasnici dobiti prigodne nagrade, a posjetitelji će moći uživati u jahanju konja koji je ove godine nosio slavodobitnika sinjske Alke Ivu Zoricu, kao i u sjajnoj ponudi domaćih jela s ražnja, peke , uštipaka, sira pršuta i drugih dalmatinskih delicija  po pristupačnim cijenama.

-Dođite ove nedjelje u Radošić i uz lijepo vrijeme uživajte u čarima seoske bikijade i pučke svečanosti  na terenima eko etno selo Škoplkjanici. Svi ste dobrodošli, zaključio je Parčina.

izvor: dalmacijanews.hr