Početna Hrvatska Vrijeme danas iznadprosječno toplo uz jaku južinu, ponegdje obilna kiša

Vrijeme danas iznadprosječno toplo uz jaku južinu, ponegdje obilna kiša

154
UDIO

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije će glavno obilježje vremena biti jako i olujno jugo. Na otvorenom moru valovi će biti i veći od tri metra. Iako uz promjenjivu naoblaku malo kiše može biti i danju – glavnina, mjestimice i obilna, praćene grmljavinom, vjerojatno će pasti navečer i u noći. Temperatura zraka na obali ujutro oko 20 °C, a danju oko 25 °C.

Na jugu Hrvatske podjednako toplo i vjetrovito. Uz promjenjivu naoblaku ponegdje može pasti malo kiše, a jača kiša i nevere stižu tek u drugom dijelu noći sa subote na nedjelju. Jugo će biti jako i olujno, a more valovito i jače valovito.

Od nedjelje manje toplo, ali i dalje promjenjivo

Na kopnu u nedjelju u noći i ujutro još kiša, osobito na istoku i pljuskovi, a zatim u većini krajeva razvedravanje, uz malo nižu temperaturu. Vrijeme se neće stabilizirati ni u prvim danima idućeg tjedna, pri čemu je kiša najmanje vjerojatna u utorak. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak.

I na većem dijelu Jadrana u nastavku vikenda razvedravanje, a mjestimice pljuskovi u početku još na jugu, zatim na sjeveru. U ponedjeljak i utorak promjenjivo, povremeno s kišom i grmljavinom, češće u ponedjeljak. S prolaskom fronte u noći sa subote na nedjelju temperatura će se sniziti, a jugo oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, nakratko i sjeverozapadnjak i buru, pa će ponovno zapuhati jugo i jugozapadnjak.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing iz DHMZ-a.