Početna Hrvatska U Dalmaciji promjenjivo oblačno s čestom grmljavinom: Uz jaku i olujnu buru...

U Dalmaciji promjenjivo oblačno s čestom grmljavinom: Uz jaku i olujnu buru past će i veća količina kiše

122
UDIO

U Dalmaciji promjenjivo oblačno s povremenom kišom, prema jugu i čestom grmljavinom, pa će pasti i veća količina kiše, mjestimice i u samo nekoliko sati. Jaka i olujna bura prijepodne će puhati do Šibenika, a zatim će se polako širiti i na jug.

Na jugu Hrvatske veći dio dana puhat će jugo i južni vjetar, uz vrlo vjerojatne izražene pljuskove s grmljavinom te mjestimice i obilnom kišom, moguće i više od 60 litara po četvornom metru.

I sljedećih dana promjenjivo…

Na krajnjem će jugu Jadrana još u utorak biti kiše, dok će drugdje na Jadranu prevladavati sunčano. Bura i sjeverni te sjeverozapadni vjetar brzo će poslijepodne slabjeti i okretati na jugo, koje će u srijedu donijeti oblake i kišu koja ponovno na prijelazu sa srijede na četvrtak može biti izraženija i obilnija.

Na kopnu će utorak biti u znaku smirivanja, a kratak predah od kiše u većini predjela bit će i u srijedu. Utorak će vrlo vjetrovit biti u istočnoj Hrvatskoj, a srijeda u gorju, kada će zapuhati jugozapadnjak s kojim će i temperatura malo porasti. Četvrtak ponovno posvuda vrlo promjenjiv.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.