Početna Hrvatska Wizz Air ukinuo jedinu liniju prema Hrvatskoj

Wizz Air ukinuo jedinu liniju prema Hrvatskoj

85
UDIO

MAĐARSKI niskotarifni avioprijevoznik ove je ljetne sezone uveo jednu novu liniju prema Hrvatskoj iz Dortmunda prema Splitu, koja je originalno trebala prometovati i u zimskom redu letenja ove godine. To se ipak neće dogoditi, javlja Croatian Aviation.

Linija Split – Dortmund krenula je s prometovanjem 1. kolovoza ove godine, nakon što je Wizz Air otvorio svoju novu bazu u ovom njemačkom gradu. Letovi prema Splitu prometovali su tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote.

Wizz Air je ipak odlučio prometovati na ovoj liniji samo u ljetnom redu letenja, što nije čudno s obzirom na trenutnu globalnu pandemiju i smanjenu potražnju. Split nije izuzetak, kompanija ove zime neće prometovati prema zračnim lukama u regiji u kojima ima znatno više letova, poput Skopja, Tuzle, Beograda i niza drugih destinacija.

Zračna luka Split jedino je odredište ovog poznatog niskotarifnog avioprijevoznika u Republici Hrvatskoj, Wizz Air u ljetnom redu letenja prometuje na četiri međunarodne linije prema Splitu: iz Varšave, Katovica, Londona i Dortmunda.

Wizz Air je ranije prometovao i prema Zračnoj luci Osijek (linija Basel – Osijek), no ta je linija ukinuta prije izbijanja globalne pandemije.