Početna Kaštela Mladić u Kaštelima pijan izazvao tri nesreće u istoj večeri, teško ozlijeđenom...

Mladić u Kaštelima pijan izazvao tri nesreće u istoj večeri, teško ozlijeđenom motociklistu nije ni pokušao pomoći, već je pobjegao s mjesta događaja

850
UDIO

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarce, za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je svojim ponašanjem u prometu ostvario obilježje nekoliko kaznenih djela.

Naime, sinoć je, oko 20 sati taj 24-godišnjak upravljajući osobnim vozilom VW u Kaštel Kambelovcu izgubio nadzor nad vozilom, sletio izvan ruba zapadnog kolnika i prednjim dijelom automobila udario u zid, pa je napustio mjesto događaja.

Nakon toga u Kaštel Gomilici dogodila se prometna nesreća u kojoj je opet sudjelovao 24-godišnji muškarac s istim vozilom. Došlo je do sudara osobnog vozila i motocikla, nakon čega je mladić napustio mjesto događaja, prije dolaska policije i bez da je ozlijeđenom motociklistu pružio pomoć.

Motociklist je prevezen na pružanje liječničke pomoći i utvrđeno je kako je zadobio teške tjelesne ozljede. Nakon toga 24-godišnji vozač je u Kaštel Gomilici osobnim vozilom udario u metalni stup i ogradni zid, vozilo je ostavio na mjestu događaja i pješke se udaljio s mjesta prometne nesreće.

Policijski službenici su po zaprimljenim dojavama o prometnim nesrećama izašli na mjesto događaja, tijekom večeri pronašli su muškarca kojem očito za volanom ne ide, doveden je u službene prostorije, utvrđeno je da je alkoholiziran, pa mu je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, Nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi i Obijesna vožnja u cestovnom prometu radi čega će je 24-godišnjak uz kaznenu prijavu večeras predan pritvorskom nadzorniku.

izvor: slobodnadalmacija.hr