Početna Hrvatska Sunčani tjedan: Ponedjeljak većinom sunčan, ali ujutro na kopnu česta magla, pri...

Sunčani tjedan: Ponedjeljak većinom sunčan, ali ujutro na kopnu česta magla, pri tlu i mraz

109
UDIO

Na srednjem Jadranu sunčano uz slab vjetar – ujutro burin, danju sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti Dalmacije ujutro je moguća magla, a i jutro će biti svježe pa nije isključena pojava slabog mraza pri tlu. Uz obilje sunca poslijepodnevna temperatura posvuda između 18 i 21 °C.

Ni na jugu Hrvatske neće biti oblaka pa će temperatura zraka porasti od jutarnjih 11 do 13 °C na poslijepodnevnih oko 20 °C. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, danju do umjeren sjeverozapadni vjetar uz malo, prema otvorenom i umjereno valovito more.

Do vikenda stabilno…

Sunčano uz slab vjetar bit će na Jadranu i u utorak, a od srijede će vjetar okrenuti na jugozapadni, ponegdje i jugoistočni. Pritom će više oblaka biti na sjevernom dijelu, gdje može pasti i vrlo malo kiše. Jutra će postupno biti toplija, a dnevna temperatura neće se znatnije mijenjati.

Na kopnu će u utorak ujutro mjestimice biti magle i slabog mraza, a danju će prevladavati sunčano. Od srijede pretežno sunčano i osjetno toplije, i ujutro i danju, jer će zapuhati umjeren do jak jugozapadni vjetar.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.