Početna Hrvatska NIJE ODUSTAO DOK JE NIJE NAŠAO Prometov vozač tri puta tražio umirovljenicu...

NIJE ODUSTAO DOK JE NIJE NAŠAO Prometov vozač tri puta tražio umirovljenicu da joj vrati novčanik s 1.500 kuna

588
UDIO

Ivica Mamić, vozač Prometa, jučer i jutros tri puta je tražio umirovljenicu iz Splita kako bi joj vratio novčanik s 1.500 kuna kojeg je ostavila na sjedištu njegovog autobusa.

‘Primijetio sam novčanik na desnom prednjem sjedalu čim sam preuzeo vožnju na liniji broj 11 na stanici kraj kazališta. Kada sam završio vožnju, pogledao sam unutra i vidio podatke na osobnoj, kao i da je novčanik pun novca. Bilo je više od 1.500 kuna. Pokušao sam prvo pronaći broj telefona vlasnice novčanika, no bez uspjeha, nije bio registriran. Kada sam završio smjenu, zaputio sam se kod nje kući. Bilo je oko 20.30. Zvonio sam deset puta, ali nitko nije otvorio. Računao sam, bit će žena ranije legla pa nije čula zvono. Odlučio sam, vratit ću se sutra ujutro prije posla’, priča nam Mamić.

I drugi dan, novi pokušaj, opet bez uspjeha. Vozač je zvonio, gospođa nije otvorila ili nije čula.

‘Svratio sam do kolege u ured na Sukoišanskoj. Ostavio sam svoje podatke, ako se žena slučajno pojavi. I još sam jednom krenuo kod nje kući. Nitko opet nije otvorio. Tada sam popričao sa susjedima i doznao da se radi o starijoj gospođi oštećenog sluha pa zato vjerojatno nije čula kada sam zvonio. Ipak, sve se brzo sretno riješilo jer su me pozvali iz ureda da je gospođa kod njih. Brzo sam došao i vratio joj novčanik. Žena je bila presretna, već je mislila da su novac i isprave nepovratno izgubljeni. Rekao sam joj da nije pametno da toliko gotovine nosi sa sobom’, kazao nam je Mamić.

Nije mu ovo prvi put da je pronašao nekakvu ostavljenu stvar u autobusu.

‘Bilo je toga, mobitela, novčanika, neki su bili puni gotovine, a neki gotovo prazni. Oni koji ništa nemaju, uvijek žele da ti nešto ostave za nagradu’, kaže Mamić.

Direktor Prometa Miroslav Delić rekao nam je kako će vozač biti nagrađen.

‘Ovakve pozitivne događaje i do sada smo primjereno nagrađivali, a tako će biti i u ovom slučaju. S druge strane, svi oni koji počine štetu ugledu Prometa bit će sankcionirani poput vozača koji je jučer kroz prozor izbacio ambalažu marende koju je konzumirao. Dobit će upozorenje pred otkaz’, kazao nam je Delić.

izvor: dalmatinskiportal.hr