Početna Hrvatska Stiže nam zatopljenje: U Dalmaciji sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom

Stiže nam zatopljenje: U Dalmaciji sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom

114
UDIO

Sunčano će prevladavati i u Dalmaciji, povremeno s umjerenom naoblakom. Bura će potpuno oslabjeti i postupno okrenuti na jugozapadnjak i jugo, uz malo do umjereno valovito more. Temperatura zraka danju viša nego u ponedjeljak, od 8 do 11 °C, u unutrašnjosti između 5 i 8 °C. Jutro podjednako hladno kao u ponedjeljak.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također bura potpuno oslabjeti te okrenuti krajem dana na jugo. Uz pretežno sunčano vrijeme najviša temperatura zraka bit će od 7 do 11 °C.

Od srijede daljnje zatopljenje, jačanje južine, ponegdje oborine…

Od srijede sve jača južina, uz osjetan porast temperature. Negativne vrijednosti temperature u kopnenom će području izostati i u noćnim i jutarnjim satima, a dnevna će nerijetko biti viša od 10 °C. Malo je kiše moguće uglavnom u gorju te unutrašnjosti Dalmacije, a u petak su izgledi za nju povećani posvuda.

I na Jadranu u petak kišovito, mjestimice uz veću količinu oborine te lokalno izraženije pljuskove, moguće i grmljavinu. Prije toga kiša je izgledna uglavnom samo na sjevernom Jadranu. Uz to, jačat će jugo koje u četvrtak i petak može biti jako pa i olujno, te će temperatura zraka zamjetno porasti.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a