Početna Kaštela Rotor na Bilicama dobiva semafore, a Kaštela novu kameru za nadzor brzine...

Rotor na Bilicama dobiva semafore, a Kaštela novu kameru za nadzor brzine kretanja vozila

388
UDIO

Operativno kućište fiksnog mjernog uređaja za nadzor brzine tipa „gatso“ koje se nalazilo u rotoru „Bilice“ premješta se, u dogovoru i uz odobrenje Hrvatskih cesta, na D8 u Kaštel Lukšić. Nadzorna kamera postavlja se u blizini restorana Ino.

U PU splitsko-dalmatinskoj za Dalmacija Danas potvrdili su da se radi o kameri za nadzor brzine kretanja vozila, a iako još nije u operabilnoj uporabi dok se ne riješe određena tehnička pitanja.

Iz rotora „Bilice“ se premješta obzirom da Hrvatske ceste kreću u semaforizaciju kritičnog smjera kretanja vozila zbog čega je kamera na takvom lokalitetu nepotrebna.

Podsjetimo, nakon provedenog postupka javne nabave Hrvatske ceste d.o.o. sklopile su ugovor za izvođenje radova semaforizacije, s izmjenom prometne signalizacije privoza sa brze ceste oznake DC1 smjer Klis-Split u rotoru Bilice, sa tvrtkom Elektromodul-Promet d.o.o. u vrijednosti od 244.106,50 kuna (bez PDV-a). Postavljanjem semaforskih uređaja na privozu iz smjera državne ceste D1 Klis-Solin omogućit će se sigurniji ulazak vozilima u kružni tok u Bilicama i vozilima iz smjera državne ceste D8.

 

 

Važnost završetka predmetnog zahvata, uz aspekt sigurnosti, očituje se u puštanju trećeg traka rotora Bilice u punu prometnu funkciju. Izvođač radova bit će uveden u posao u ponedjeljak, 1. veljače 2021. godine s rokom izvođenja radova od 2 mjeseca.

Hrvatske ceste su u proteklom razdoblju izradile građevinsko-prometni elaborat naziva „Analiza prometnog funkcioniranja rotora Bilice (u Solinu) kao značajnog čvorišta“. Navedeni elaborat imao je za cilj analizirati i usporediti efikasnost različitih građevinsko-prometnih rješenja u rotoru Bilice koja bi se mogla poduzeti u svrhu poboljšanja kvalitete odvijanja prometnih tokova.

Za provedbu analiza korišten je simulacijski model te se kao parametar za usporedbu kvalitete toka koristio podatak o prosječnom zakašnjenju po privozu te s njim u vezi odgovarajuća razina usluge. Provedena prometna analiza pokazala je da varijantno rješenje izgradnje dodatnih rampi na denivelaciji križanja DC8 (obilaznica Splita) i županijske ceste ŽC6270 (Mravinačka ulica) ima najveću razinu protočnosti prometa te osim navedene razine protočnosti prometa značajno povećava razinu sigurnosti prometa zbog manjeg broja konfliktnih točaka u rotoru Bilice.

Zaključak istog bio je da je potrebno izraditi semaforizaciju privoza do izgradnje i puštanja u promet navedene rampe. Semaforizacija predstavlja privremeno rješenje do izgradnje rampe, međutim u budućnosti će imati i trajnu funkciju jer se predviđa da će na privozu iz smjera državne ceste DC8 doći do porasta prometa zbog izgradnje rampe uz AD Plastik za skretanje udesno iz Matoševe ulice u smjeru D8/Splita, a u konačnici i puštanja u promet ulice Zagorski put.

izvor: dalmacijadanas.hr