Početna Dalmacija Građanska platforma “Zajedno za Trogir” predlaže da se stari čiovski most zove...

Građanska platforma “Zajedno za Trogir” predlaže da se stari čiovski most zove “Most Vinka Coce”

283
UDIO
Građanska platforma “Zajedno za Trogir” oglasila se povodom rekonstrukcije starog čiovskog mosta. Predlažu da se nazove “Most Vinka Coce”

– Poznato je da nakon sezone kreće obnova starog čiovskog mosta za koji je država osigurala oko 20 milijuna kuna. Odlično je za cijelo ovo područje što uz Županijske ceste koje u ovoj godini planiraju rekonstruirati zapadni ulaz u grad, sada i Hrvatske ceste ulažu znatna sredstva u Trogir. Da se prisjetimo, prva verzija čiovskog mosta izgrađena je po nacrtima arhitekta Josipa Slade – Šilovića davne 1866. na mjestu dotadašnjeg drvenog, a od 1959. do 1961. temeljito je obnovljen. Kada govorimo o nazivu, javnost je šokirala informacija da je most do prije dvije godine nosio naziv po Jugoslavenskoj narodnoj armiji.

Predlažemo da nakon što se dovrše radovi, rekonstruiranom mostu dodijelimo naziv Most Vinka Coce. Trogirski slavuj nažalost nas je prerano napustio 2013. godine, a dojma smo da mu se Grad Trogir nije dovoljno odužio za neosporno velik doprinos rodnom gradu. Do 2017. održavao se festival Slavuji Kamerlenga – Vinko Coce, ali je ukinut bez posebnog obrazloženja. Držimo da bi usvajanjem ovog prijedloga na zasluženi način odali počast najpoznatijem Čiovljaninu – dragom Vinku, poručili su iz građanske platforme “Zajedno za Trogir”.
izvor: dalmacijanews.hr