Početna Dalmacija Od 1. travnja u Splitsko-dalmatinskoj županiji s maskama i na otvorenom, ugostitelji...

Od 1. travnja u Splitsko-dalmatinskoj županiji s maskama i na otvorenom, ugostitelji do 20 sati, preporučuje se i obustava treninga u zatvorenom?

1061
UDIO

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije uputio je prijedlog o pooštravanju mjera prema Nacionalnom stožeru koji će o prijedlogu odlučivati. Po ranije ustaljenoj praksi odluka je samo formalnost, jer je u prijašnjim slučajevima Nacionalni stožer podržavao lokalne prijedloge.

Od 1. travnja tako se, predlaženo je na odluku, zaštitna maska mora nositi i na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi, poput tržnica, oko trgovačkih centara i vjerskih objekata, a zabranjuje se i prodaja alkohola od 20 do 6 sati.

Do 20 sati radit će ugostiteljski objekti, kao i casina, automat klubovi i kladionice, a preporučuje se i online nastava u školama stranih jezika i auto-školama.

Preporučuje se i obustava posjeta korisnicima ustanova socijalne skrbi, kao i obustava svih treninga u zatvorenom osim za sportaše u 1. i 2. rangu seniorskog natjecanja i prvom juniorskom rangu.

Po svemu sudeći će se obustaviti i rad dječjih igraonica, kao i održavanje dječjih radionica u zatvorenim prostorima.

Obvezuju se, u prijedlogu odluke koju je potpisao dožupan Luka Brčić, i lokalni stožeri na veći nadzor propisanih mjera, osobito javnih okupljanja te u prostorima javnog prijevoza, trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.

izvor: dalmacijanews.hr