Početna Hrvatska U splitskoj zračnoj luci svakim je danom sve više putnika!

U splitskoj zračnoj luci svakim je danom sve više putnika!

394
UDIO
Tijekom lipnja se očekuje do 100 tisuća putnika. U splitskoj zračnoj luci svakim je danom sve više putnika. Letom iz Amsterdama stiglo ih je 175. – piše RTL.
– Ovaj avion je, iznenađujuće, bio pun. Očigledno je Hrvatska se nekako spremila za to i dovoljan vam je dokaz da ste se cijepili i samo jedan test. – rekao je Vedran Mimica iz SAD-a.
Takav prelazak granice i nove letove prema Splitu jedva su dočekali i svi oni željni putovanja koje je pandemija koronavirusa stavila na čekanje.
– Jako sam sretan. Tako sam žarko želio putovati posljednjih osam mjeseci. Otišao sam iz Hrvatske prošle godine i sad sam se prvi put vratio nakon listopada. – kazao je Lewis Allan iz Škotske.
– Zapravo idemo na jedrenje ovdje u Hrvatskoj. Nikad nisam bila ovdje, prekrasno je. Uzbuđena sam. – rekla je Alva Lundkvist iz Švedske.
S brojem putnika, raste i broj direktnih linija prema centru Dalmacije. Dok je Split u svibnju bio povezan s 29 destinacija u 14 država, u lipnju se te brojke udvostručuju pa se do Splita može iz 65 destinacija i 22 države. Broj avioprijevoznika povećan je s 15 na 34.
Iako aviokompanije još mogu otkazati najavljene letove dva tjedna unaprijed, u Zračnoj su luci ipak optimistični.
– Očekujemo negdje rast prometa daljnji tako da bi taj lipanj mogao biti između 80 ili čak 100 tisuća putnika. – rekao je Pero Bilas, pomoćnik direktora Zračne luke Split.
Očekuje se i najveći promet u Hrvatskoj pa to veseli i privatne iznajmljivače koji u sezonu polažu velike nade.
– Sedmi i osmi mjesec su najave jako dobre. Dakle, ona se popunjava. Popunjava se po starim cijenama jer, ja osobno, ne spuštam cijene za visoku sezonu i nekako optimistično gledam na posezonu jer ona je zapravo ono što bi nama trebalo donijeti konkretnu zaradu. – rekla je dopredsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković.
Svi se nadaju da će se to i ostvariti.