Početna Kaštela Legenda o Miljenku i Dobrili ponovno uprizorena pred kaštelanskom publikom

Legenda o Miljenku i Dobrili ponovno uprizorena pred kaštelanskom publikom

194
UDIO

Nakon stanke od godinu dana, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, ponovno je jučer, na autentičnoj pozornici ispred dvorca Vitturi , uprizorena predstava o Miljenku i Dobrili. Priču o najpoznatijim kaštelanskim ljubavnicima uprizorila je i režirala Mladenka Gruica a u samoj predstavi sudjeluju KUD Ante Zaninović, Kaštelansko dječje kazalište ”Škatula’, Kliški uskoci, Pučki pivači sv. Cecilije iz Kaštel Lukšića te KUD Putalj iz Kaštel Sućurca. Dani ”Miljenka i Dobrile” koji su svečano započeli jučer, nastavit će se i u narednim danima, kada nas očekuju ”Dobriline glazbene večeri”, na kojima nas očekuju nastupi klape Neverin, Terezije  Kusanović te Mediterraneo projecta. Moramo napomenuti da će  svi nastupi biti u parku Vitturi  u Kaštel Lukšiću a ulaz na sva događanja je besplatan. Nakon službenog dijela, u kojem je direktorica Turističke zajednice pozdravila sve prisutne i otvorila Dane Miljenka i Dobrile, na scenu su stupili članovi ansambla koji su sastavljeni od amaterskih i profesionalnih glumaca a i ove godine Miljenka i Dobrilu glume već svima poznati glumci Pere Eranović i Ana Perković.

-Moram reći da mi je jako drago što smo se nakon dvije godine ponovno okupili i uspjeli smo u ovim malo težim vremenima. Zadovoljna sam kako smo odigrali predstavu, nadam se da se i publici svidjelo, a Dobrili glumim od 2018 i nekako smo se ona i ja stopile već zajedno i lijepo je. Dobrila je baš nešto naše i baš sam zadovoljna sa ulogom i cijelom ekipom – poručila je Ana Perković.

Nakon predstave svoje dojmove nam je iznijela i sama redateljica Mladenka Gruica.

  • Ja sam jako zadovoljna što smo u ovim teškim vremenima uspjeli iznjedriti ovu predstavu, koja se sastoji od vrhunskih profesionalnih glumaca, plesača i amatera koji ne zaostaju za profesionalcima. Moram reći da je ovo ansambl od preko 60 glumaca i plesača koji je sa radošću primio vijest da ćemo predstavu ponovno uprizoriti. Imamo tu i zamjenske glumce koji zbog svojih privatnih obaveza nisu mogli sudjelovati ali sve skupa je ispalo jako dobro i cijeli ansambl je jako zadovoljan. Novina u ovogodišnjoj predstavi je da sudjeluju i pučki pivači jer sam osim onog socijalnog, političkog i povijesnog trenutka na kojem se temelji cijela ova priča ,pored ljubavi , naravno, htjela ubaciti i tradicionalne kaštelanske pivače i kaštelanske plesove, jer su oni nositelji kaštelanske tradicije – poručuje Gruica.