Početna Kaštela Bojama jazza Biranj obojao još jednu kaštelansku noć

Bojama jazza Biranj obojao još jednu kaštelansku noć

145
UDIO

Kaštelansko kulturno ljeto polako se  bliži kraju, te smo tako sinoć na Igrišću, mogli uživati u koncertu pod nazivom ”Boje jazza” koji se ove godine održava već  šesti put po redu.  Ovo je drugi ljetni koncert glazbenog društva Biranj, u okviru Kaštelanskog kulturnog ljeta, a prvi smo imali prilike poslušati nedavno, pod nazivom ,,U filmu Birnja” kojim su  članovi ovog društva proslavili 125 godina postojanja i priuštili nam večer za pamćenje. Uz svoje drage goste i ove večeri izveli su najpoznatije jazz standarde, a na  pozornici pridružila im se i Helena Gudelj  i Dražen Bogdanović.

Dražen Bogdanović, diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji Zagreb.

Kao saksofonist surađuje s poznatim izvođačima domaće jazz i zabavne glazbe, kako na albumima, tako i na domaćim i inozemnim pozornicama. Najpoznatije suradnje imao je s Gibonnijem te posebno s Oliverom Dragojevićem na kultnim svjetskim pozornicama – Carnegie Hall – New York, Olympia – Pariz, Royal Albert Hall – London, Sidney Opera House i dr. Dobitnik je nagrade “Status” Hrvatske glazbene unije, za najistaknutije instrumentaliste u pop i zabavnoj glazbi.

 

Helena Gudelj je završila glazbenu pedagogiju na splitskoj Umjetničkoj akademiji. Cijelo svoje djetinjstvo provela je pjevajući po različitim festivalima i u zboru, ali pjevanjem kao profesijom  započela je s 18 godina. Šira javnost ju je imala priliku upoznati  2017. g. kad je nastupila na Supertalentu. 2019 g. nastupila  je i na 59. izdanju Splitskog festivala s pjesmom ²Moje suze govore².

Helena je raskoš svog glasa pokazala u izvedbi ”At Last” i ”Besame mucho”.

Biranj je tako bojama jazza obojao još jednu kaštelansku noć, a publika je svaku izvedbu popratila velikim aplauzom te ih na kraju pozvala i na bis.