Početna Kaštela ”Ero s onoga svijeta” zatvorio Kaštelansko ljeto (FOTO)

”Ero s onoga svijeta” zatvorio Kaštelansko ljeto (FOTO)

268
UDIO

Sinoć je izvedbom ulomaka iz opere ”Ero s onoga svijeta”  svečano zatvoreno Kaštelansko kulturno ljeto. Bilo je ovo jedno zahtjevno ljeto za  organizatore, koje je iziskivalo poštivanje svih epidemioloških mjera, te pohvale , zasigurno, idu svim kaštelanskim udrugama, Turističkoj zajednici, Gradu Kaštela, Muzeju grada Kaštela, Gradskoj knjižnici  te svim onima koji su doprinijeli realizaciji svih događanja kojih je ove godine bilo oko sedamdeset.

  • Bilo je ovo jedno uspješno ljeto koje smo uspjeli odraditi u odnosu na ovu situaciju. Cijela situacija s koronom nas je ograničavala s brojem posjetitelja na događanjima. Nadamo se onom starom normalnom iduće godine , uz puno posjetitelja , pjesme, plesa i pučkih fešti. Onako kako smo mi navikli. Želim se zahvaliti i svim kaštelanskim udrugama, jer naš program se i zasniva na radu naših udruga, izvođačima, našoj Marijani , Gradu Kaštela te posebno Vlastitom pogonu Kaštela koji obavlja sve tehničke poslove. Dakako, zahvaljujem se i vama, posjetiteljima, te se radujem ponovnom viđenju idućeg ljeta – kazala je direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić.

 

Nešto više od dva mjeseca trajalo je Kaštelansko kulturno ljeto u kojem je svatko mogao pronaći nešto za sebe. Nakon ljeta, iz Turističke zajednice najavljuju već događanja za jesen.

 

-Nadam se da ste uživali u svemu što smo pripremili za vas, jer program je zaista bio bogat i raznovrstan. Drago nam je što smo uspjeli realizirati program iako je bilo teško. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u organizaciji program – poručila je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

Nakon ovog službenog dijela zatvaranja, posjetitelji su mogli uživati u trinaest ulomaka iz opere ”Ero s onoga svijeta ”, najizvođenije hrvatske opere Jakova Gotovca. U predstavi su sudjelovali Božo Župić (gazda Marko) , Doma, njegova žena( Ivona Bosančić), Đula ( Maja Andrijolić) Mića – Ero ( Vladimir Garić), Mlinar Sima ( Marko Lasić). Završno kolo izveli su članovi KUD- a Ante Zaninović uz klavirsku pratnju Tatjane Borščagivske.