Početna Dalmacija Brački OPG kojem su munje ubile ovce prikuplja janjčiće za novo stado

Brački OPG kojem su munje ubile ovce prikuplja janjčiće za novo stado

215
UDIO
Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL

BEZ pedesetak ovaca ostao je poljoprivrednik Zoran Trutanić u Selcima na Braču kad je u noći sa subote na nedjelju grmljavinsko nevrijeme lišilo života njegovo stado.

Dio ovaca se razbježao, tako da se još uvijek ne znaju točni razmjeri štete. Trutanić i njegova obitelj, okupljeni u OPG-u koji živi od proizvodnje domaćeg sira, mlijeka, mesa i njihovih prerađevina, sad se nalaze u nezavidnoj situaciji.

Ne žele novčanu pomoć, nego mlade ovce

Kratko smo danas s njima porazgovarali i rekli su nam da ne žele novčanu pomoć. Umjesto toga, njihova je želja oformiti novo stado.

“Ako netko želi i može pomoći u ponovnom formiranju stada, zaista bi dobro došla pokoja mlada ovca – janjica ili dvizica. Za ostalo ćemo se snaći, kao i do sada”, kratko poručuju Trutanići, dodajući da su zahvalni svima.

Iste je noći nevrijeme oštetilo crkvu Krista Kralja, nekoliko krovova i automobila. Nije napadalo previše kiše, ali ono što je Bračane ujutro dočekalo bilo je mučno.

“Otac je zatekao stravičan prizor – udar groma masakrirao je naše stado”

“Hvala Bogu, ljudskih žrtava nije bilo. U jutarnjim satima otac je zatekao stravičan prizor – udar groma masakrirao je naše stado ovaca. Stariji otočani kažu da se stradanja ovaca od udara groma u ovolikim razmjerima ni ne sjećaju. No eto, uvijek je dobro što nije bilo gore. A uvijek može gore”, poručuju iz OPG-a Trutanić.

Ako imate janjicu ili dvizicu, ili ako ponekad poželite kupiti domaćeg ulja ili drugih bračkih proizvoda, možete im se javiti u inbox njihove Facebook stranice.

izvor: index.hr