Početna Dalmacija Tijekom vikenda pojačano će se nadzirati promet u županiji, u nedjelju s...

Tijekom vikenda pojačano će se nadzirati promet u županiji, u nedjelju s posebnom pozornošću na vozače motocikala i mopeda

258
UDIO
Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području PU splitsko-dalmatinske provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti. Uz redovnu vikend akciju provesti će se posebno ciljana akcija usmjerena na vozače motocikala i mopeda s naglaskom na brzinu i to 17. listopada 2021. (nedjelja) vremenu od 14 do 19 sati.

Kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa na svim sjedalima i zaštitne kacige na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

– Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikala, pješake i vozače bicikla. 

Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge! – poručuju iz splitske policije.