Početna Dalmacija U Dalmaciji vedro i toplo uz obilje sunca, promjena stiže nakon vikenda

U Dalmaciji vedro i toplo uz obilje sunca, promjena stiže nakon vikenda

218
UDIO

Dalmacija vedra, no zbog slabog vjetra, ponegdje i tišine, lokalno je moguća kratkotrajna magla. Najniža temperatura zraka od 9 do 14 °C, u zaobalju niža, a najviša oko 20 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, uz obilje sunca i većinom slab vjetar ili tiho, pa će more biti mirno ili malo valovito.

I za vikend još većinom stabilno i suho, pa promjenjivo

Stabilno vrijeme, lokalno uz dugotrajniju maglu u kopnenom će području biti i za vikend, kada će najviša dnevna temperatura ovisiti o brzini razilaženja magle i niskih oblaka. U ponedjeljak sa zapada porast naoblake i kiša, a na krajnjem istoku još suho. Jutarnja temperatura zraka u porastu.

Vikend će na Jadranu započeti s obiljem sunčanog vremena, no ujutro je, zbog izostanka vjetra, uz obalu moguća magla. U nedjelju će zapuhati umjereno do jako jugo donoseći oblake i kišu, najprije na sjever. U ponedjeljak će jugo još pojačati, kiša će se proširiti duž cijelog Jadrana, a lokalno je moguće i nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.