Početna Dalmacija Udar na iznajmljivače: porez u Trogiru poskupljuje za 50 posto, raste i...

Udar na iznajmljivače: porez u Trogiru poskupljuje za 50 posto, raste i paušal na turističke postelje, poteštat kaže da je – infrastruktura opterećena

1220
UDIO

Na sjednici Gradskog vijeća Trogira prihvaćen je prijedlog o izmjeni odluke o gradskim porezima koja je danas objavljena i u Narodnim novinama.

Tako će vlasnici kuća za odmor (vikendica) od početka iduće godine u javnu blagajnu uplaćivati 15 kuna po metru četvornom svojih objekata umjesto 10 kuna, što je iznos koji su plaćali još od 1993. godine.

Budući da je usvojeno i povećanje paušalnog poreza, iznajmljivači tuirističkog smještaja će ubuduće po krevetu plaćati po 150 kuna više, odnosno u prvoj zoni 500 kuna godišnje, u drugoj 400, te u trećoj 300 kuna.

– Prije dvije godine nismo se odlučili na ovo povećanje, ali s obzirom na sve veće opterećenje infrastrukture u ljetnom razdoblju morali smo pristupiti korekcijama.

Bolje i veće komunalne usluge traže i više novca, a krajnji rezultat toga koji želimo postići jest bolji standard za građane i njihove goste – ustvrdio je gradonačelnik Ante Bilić (SDP).