Početna Dalmacija Voda na splitskom području još nije za piće: Provjerite raspored cisterni za...

Voda na splitskom području još nije za piće: Provjerite raspored cisterni za dostavu vode

240
UDIO
Velika količina kiše koja se u proteklom periodu izlila na šire splitsko područje, uzrokovala je zamućenje na izvorištu rijeke Jadro.
Rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže koja se napaja iz izvorišta Jadro pokazuju da je parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti.
Analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.
O rezultatima Laboratorija za pitke vode Vodovod i kanalizacija Split, obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.
Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i naše web stranice www.vik-split.hr
Alternativna opskrba vodom za piće organizira se putem autocisterni i vodospremnika čiji je raspored na web stranicama ViK-a.