Početna Zanimljivosti Muške sportske hlače – klasika za sport i slobodno vrijeme

Muške sportske hlače – klasika za sport i slobodno vrijeme

253
UDIO

Sport je važna i zdrava protuteža užurbanom i zahtjevnom poslovnom danu. Sportske aktivnosti su zabavnije uz odgovarajuću opremu, dok je modernom muškarcu podjednako stalo do dobrog izgleda i van radnog mjesta. Muške sportske hlače neizostavan su dio njihove sportske odjeće.

Muške hlače za sport dostupne su u mnogim varijantama. Postoji širok izbor različitih modela za sport, kao i opuštanje kod kuće. Bilo na jutarnjem trčanju kroz prirodu, večernjem fitness-u ili vježbama opuštanja u vlastita četiri zida, kao i tijekom timskih sportova u sportskom klubu – visokokvalitetne muške sportske hlače neizostavni su funkcionalni kao i modni detalj.

Od kratkih do dugih – sportske hlače za svaku sezonu

Sportske hlače za muškarce, danas su postale sastavni dio svakodnevnog života. Bez obzira jesu li kratki ili dugi, ugodno topli ili lagano – prozračni, pripijeni ili slobodnijeg kroja – ovi praktični odjevni predmeti nude idealnu udobnost nošenja i osiguravaju ugodnu klimu tijela pri aktivnostima u svako doba godine. Klasične muške hlače za treniranje – trenirke, nude najveću raznolikost modela i materijala. Ovisno o sportu i mjestu treniranja, birat ćemo između dugih i kratkih sportskih hlača.

  • Kratke preporučamo za treninge u dvoranama ili fitness studiju. Ovi modeli mogu biti i nešto šireg kroja, što omogućuje da zrak cirkulira.
  • Čim temperature vani opadnu, muškarci biraju duže sportske hlače za svoje aktivnosti.
  • U prijelaznim sezonama dobar su izbor tričetvrt hlače, koljena su zaštićena, a slobodni listovi dobro otpuštaju toplinu.

Materijali sportskih hlača – prozračni i fleksibilni

Općenito se materijali sportskih hlača mogu svrstati u dvije skupine:

  • Prirodni materijali (pamuk, viskozna vlakna, bambusova vlakna)
  • Sintetički materijali u različitim kombinacijama i mješavinama, zovu se još i – funkcionalni materijali.

Iako pamučne sportske hlače mogu biti ugodne i dovoljne za lagani napor ili opuštanje na kauču, trebali biste se osloniti na funkcionalne materijale za intenzivne treninge.

Sintetička vlakna vaših sportskih hlača odvode tjelesnu vlagu prema van, tako da imate osjećaj suhe kože i ne možete se tako lako ohladiti na vjetru. Osim toga, ove tkanine su fleksibilnije i dobro se kreću sa vama. To je važno za vježbe snage poput iskoraka ili čučnjeva, skokova i istezanja. Ali čak i kada trčite ili vozite bicikl, ove sportske hlače se jednostavno osjećaju kao druga koža, a ne kao široka odjeća. Zimi će vas termo-hlače zagrijati, dok vanjske membrane i premazi štite od kiše. Sportska odjeća od kombinacije sintetičkih materijala najnovije generacije, koje nazivamo i funkcionalni materijali, često nosi oznaku DRY, Super-DRY ili DRY-Fit.

Još jedna je prednost sintetičkih materijala kod sportske odjeće – neće se skupiti niti smanjiti pri pranju!

Savjet: funkcionalni tekstil vaših sportskih hlača najbolje se čuva ako ga peremo na 30 do 40 stepeni, na nježnom ciklusu. Trebali biste izbjegavati korištenje omekšivača jer može narušiti funkciju sintetičkih vlakana.

Bilo da želite muške sportske hlače za intenzivan trening ili tražite pristupačne muške trenirke koje ćete ponijeti kod kuće – svakako ćete u bogatoj ponudi internet-trgovina pronaći odgovarajući model upravo po vašoj mjeri i želji, kao i po najpovoljnijoj cijeni.