Početna Kaštela U Dalmaciji većinom sunčano, početkom tjedna opet će zapuhati umjerena i jaka...

U Dalmaciji većinom sunčano, početkom tjedna opet će zapuhati umjerena i jaka bura

123
UDIO
Foto: Pixabay

U Dalmaciji barem djelomice sunčano. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 5 do 10 °C.

I na jugu Hrvatske podjednaka temperatura zraka uz većinom sunčano vrijeme. Vjetar umjeren do jak zapadni i sjeverozapadni, ujutro još bura.

Sljedećih dana na kopnu promjenjivo, a na Jadranu barem djelomice sunčano

Na kopnu u nedjelju i ponedjeljak promjenjivo i pretežno oblačno te razmjerno hladno, osobito u noći, kada će biti i poledice. Povremeno će biti i pljuskova snijega, a u nedjelju i susnježice, osobito na istoku. Ponegdje je moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U utorak većinom suho, ali ujutro i prijepodne mjestimice s maglom.

Na Jadranu idućih dana barem djelomice sunčano, uglavnom na sjevernom dijelu povremeno s umjerenom naoblakom. U nedjelju će sjeverozapadnjak oslabjeti, a u ponedjeljak će ponovno zapuhati umjerena i jaka bura, koja će u utorak okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.