Početna Nekategorizirano Mlade Ruskinje žele djecu s Putinom

Mlade Ruskinje žele djecu s Putinom

605
UDIO

Vladimir Putin, kojega danas već i zapadna javnost naziva kratko Car (Tzar), iznenadio je zapadne špijune. Nitko nije očekivao munjevito osvajanje Krima, poluotoka za kojeg su se Rusi borili stoljećima, a sad su ga dobili bez ispaljenog metka. Bivši obavještajac savladao je svoje zapadne rivale, koji su ostali zatečeni. 
Je li Putin u mladosti doista bio bengalski tigar sovjetske špijunaže? Istraživači njegove biografije kažu da baš i nije….
Mladost proveo u Istočnoj Njemačkoj – kao špijun
Vladimir Vladimirovič veći dio mladosti proveo je kao špijun u bivšoj Istočnoj Njemačkoj (DDR). Putin  je ušao u KGB-u 1975., odmah nakon diplome. Kraće vrijeme radio je u protuobavještajnom odjelu, nakon čega je prebačen u Prvu upravu. Dobio je zadatak da prati strance i konzularne službenike u Lenjingradu, današnjem St. Petersburgu. Od 1985. do 1990. bio je na zadatku u Dresdednu. Imao je lažni identitet. Radio je kao kao  prevoditelj i tumač. 
Sa zloglasnom Staasi, tajnom službom socijalističke Njemačke, koordinirao je vrbovanje stranaca koji su bili upisani na Tehničko sveučilište u Dresdenu. Zamisao je bila da se mladi studenti privole na suradnju sa SSSR-om, kako bi jednoga dana, iz SAD, špijunirali za Ruse… 
Putinov biograf Masha Gessen najuvjerljivije je osporio imidž  “KGB-ova špijunskog majstora”. 
Uglavnom je skupljao novinske isječke?
– Putin i njegovi kolege  uglavnom su prikupljali novinske isječke,  koji su pridonosili rastu planine beskorisnih informacija proizvedenih  od strane KGB-a. Bivši agenti  procjenuju da su proveli tri četvrtine svog vremena pišući  izvješća. Putinov najveći uspjeh u Dresdenu  svodi se na to da je od poručnika američke vojske kupio neklasificirani vojni priručnik za 800 njemačkih maraka (oko 3200 današnjih kuna)… 
U odnosu na njega,  KGB-ov suradnik, hrvatski svećenik Krunoslav Draganović činio se kao pravi 007. Knjiga “Ustaški James Bond”, koja govori o Draganoviću, pokazuje naime da pravi, istinski obavještajci, ne listaju tisak, nego njuškaju gdje god stignu, u stvarnom životu… 
Besprijekorno izgradio imidž svemoćnog
Čini se da je Putin uspješniji kao državnik nego kao špijun. Zanimljivo, sve metode izgradnje njegova imidža su, zapravo, zapadne. Od Johna Kennedya do danas, nema političara na kugli zemaljskoj koji je tako dobro iskoristio medije za izgradnju imidža – popularizirajući jednu, u značajnoj mjeri, krivu sliku. 
Putin je prikazan kao kombinacija nespojivih osobina, moderni Nietzscheov natčovjek – kao državnik on je Petar Veliki, kao vojskovođa spaja osobine Kutuzova, Aleksandra Nevskog, Dimitrija Donskog i Suvorova, koji nije izgubio ni jednu od 60-ak bitaka. 
Mlade Ruskinje: ‘Putine, oplodi me’
Kao obiteljski čovjek on je vjeran do smrti, ali – istovremeno – poželjan kao Elvis. “Putine, oplodi me”, pjevaju mlade Ruskinje.
Vladimir Putin je na moderan način okorjeli kultist – kult njegove ličnosti u Rusiji sustavno se njeguje posvuda, od Kremlja, preko ruskih medija do zadnjeg okruga u kojega predsjednik često putuje mlaznim vojnim avionom kojim sam pilotira. 
Priznao je da ima jednu manu: ‘Ne osjetim strah’
I to je jačanje kulta, mit o bivšem špijunu, heroju, nositelju crnog pojasa u judu, borcu koji, kako je sam rekao, ima samo jednu manu: ne osjeti strah. ) 
– Takvoga kao Putin, koji ne ostavlja, i koji ne pije, takvoga kao Putin želim i ja… – pjevaju dvije djevojke, poznati ruski band. Putin je na glasu kao čovjek koji nije sposoban za izdaju. On ne može dati otkaz lošim suradnicima, jer je preosjećajan. Taj posao ostavlja drugima. Brižan je i topao otac. Od malena je volio samo poštenje, kao i njegov djed – jedini poštenjak u okrugu, kako veli službena hagiografija. 
Ipak, pravi špijuni brinu da prava slika Putina ne izađe u javnost
Ipak, pravi je Putin drugačiji – no njegovi se špijuni brinu da ta slika ne izađe u javnost. 
Nedavno je ostavio ženu zbog duplo mlađe konkurentice. Vladimir Putin je kao šef petrogradskog KGB-a imao otrovni ormar koji je bio pun trazličitih “kompromata “(tako Rusi zovu kompromitirajuće materijale), a najviše video snimaka raznih dužnosnika u nepriličnim pozama. Putin je, u mlađim godinama, bio prije senzibilan nego tvrdokoran, oklijevalo prije nego rezolutan i brz donositelj odluka, nagodbenjak prije nego beskompromisni borac. 
Nakon početka tragedije nuklearne podmornice Kursk, koja je potonula na sjeveru zemlje, danima nije izlazio u javnost. Kada su čečenski teroristi uzeli taoce u kazalištu Dubrovka, drama je završila pokoljem, a Putin je bio jednako suzdržan. Nije to bio čovjek koji presijeca kao nožem… 
Jednako tako, Putin je oklijevao uhapsiti i prozapadnog magnata Hodorkovskog, kao što je oklijevao obračunati se s bivšim prijateljem Berezovskim. No, kada je odluka pala, nije bilo povratka. 
Oči mu suze, ali ne u javnosti, za nju uvijek ima željeznu masku
Njegov biograf Boris Reitschuster prikazuje beznačajnu ali simpatično znakovitu epizodu u kojoj Putin upravlja simulatorom letenja, ali donosi krivu odluku (avion pada) iz koje ga spašava asistent. Ta je priča bila zabranjena za rusku javnost. 
Nakon tragedija mornara podmornice Kursk, koja do danas nije razjašnjena, Putinove oči suze, ali ni to nije slika za masovnu uporabu. Predsjednikovi imidž-makeri na njegovo su lice navukli željeznu masku, koju on rado nosi. To ima smisla: Rusi u svakoj ženi traže tajnu a u svakom muškarcu političara, kaže sociolog Leonid Sjedov. 
Poznanici ga zovu ‘Nijemac’
U krugu poznanika Putin nosi nadimak Nijemac. To nije samo zbog karijere u DDR-u, nego i zbog radnih navika i životnog stila. Putin je precizni metodičar, radoholik, antialkoholičar – sušta suprotnost Borisu Jeljcinu koji je, zbog činjenice da je u mladosti mogao naiskap popiti dvije boce votke koje bi bez ruku držao u ustima, stekao nadimak ‘Dvocijevka s Urala’. Jeljcin je, kaže jedna anegdota, obožavao svog tjelohranitelja koji je s njim mogao ispiti litre votke, i o tome satima filozofirati, pa je taj tjelohranitelj u medijima stekao nadimak “predsjednikova desna čaša…”. 
Zapravo je topao, nesiguran i sramežljiv čovjek
Putinov učitelj juda, sporta čija je popularnost nakon njegova izbora u Rusiji narasla za pedeset posto, odbija bilo kakvu mogućnost da je mladi Putin bio rođeni lider, Volođa poput Lenjina, kako ga slikaju službene biografije. Ali Putina se ipak uporno slika kao rođenog vođu, premda je mnoštvo dokaza da je bivši obavještajac, zapravo, topao, možda nesiguran pa čak i pomalo sramežljiv čovjek. 
Putin: Otkako je Gandhi umro, nemam više s kime popričati
Na pitanje novinara njemačkog Sterna: Naš bivši kancelar, Gerhard Schroeder, vjeruje da ste Vi istinski demokrat, Putin odgovara: ‘To je istina, ali ima nešto zbilja žalosno s tim u vezi. Ja sam danas jedini pravi demokrat na svijetu. Pogledajte Guantanamo, pogledajte batinanje demonstranata po zapadnoj Europi, pa će vam biti jasno o čemu govorim. Otkako je Gandhi umro, čovjek više nema s kim pošteno popričati…’
 
IZVOR: 24SATA.HR