Početna Kaštela Program Mjeseca hrvatske knjige u GKK – 5. tjedan

Program Mjeseca hrvatske knjige u GKK – 5. tjedan

1298
UDIO

10.11. u 11.00 “Ljubavi obične i neobične” – radionica uz sudjelovanje 2.D OŠ prof. F. Lukasa s učiteljicom Esmom Sarajčev
Mjesto: Dječji odjel GKK u Kaštel Starome
 
10. 11. “Čitamo bajke”/GKK u gostima : posjet knjižničarke GKK Dječjem vrtiću
Mjesto: Kaštel Kambelovac
 
12. 11. u 11.00 “Mala crvena kućica” – interaktivni igrokaz i radionica za djecu
Mjesto: Dječji odjel GKK u Kaštel Starome
 
Gradska knjižnica Kaštela u Mjesecu hrvatske knjige djeci Grada Kaštela poklanja interaktivni igrokaz i radionicu za djecu Mejreme Reuter – svestrane umjetnice, edukatorice, kreativne terapeutkinje, redateljice i pjesnikinje. Radeći s djecom više od dvadeset godina na tri kontinenta, Mejrema Reuter uvijek s radošću poziva djecu i sve one koji se žele pridružiti u stvaranju glazbeno-scenskog doživljaja, pri čemu su potrebni samo dobra volja i mašta. Mala crvena kuća bez vrata, bez prozora, s dimnjakom u sredini i sa zvijezdom unutar kućice – samo je jedna od priča koje je Mejrema do sada ispričala brojnoj djeci.
Najmlađi Kaštelani i njihovi roditelji, bake i djedovi, kao i svi ostali koji to žele, s “Malom crvenom kućom” moći će se upoznati i u njoj se igrati, u srijedu, 12. studenoga s početkom u 11 sati u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starome, te u Odjelu GKK u Kaštel Gomilici s početkom u 13.30 sati.
 
Dovedite svoju djecu u srijedu, 12. studenog u odjele GKK u Kaštel Starome i u Kaštel Gomilici i otkrijte zajedno s najmlađima tajnu “Male crvene kuće”.
 
11.11. od 07.30-19.30 Akcija “Upis po 45,00 kn na Dan hrvatskih knjižnica”
 
12. 11. u 13.30 “Mala crvena kućica” – interaktivni igrokaz i radionica za djecu
Mjesto: Odjel GKK u Kaštel Gomilici
 
12. 11. u 19.30.00 Književna večer u povodu 150. obljetnice osnivanja Narodne kaštelanske čitaonice u Kaštel Novome
Mjesto: Odjel GKK u Kaštel Novome
 
U povodu 150. obljetnice Narodne kaštelanske čitaonice održat će se književna večer u sklopu koje će biti predstavljene pjesme i ulomci iz književnih djela kaštelanskih književnika. S poviješću Kaštel Novoga nazočne će upoznati dipl. knjižničarka Marija Biljak; književna djela čitat će članovi GKK, dok će završnu riječ dati don Luka Vuco.
 
14.11. od 07.30-19.30 Akcija “Vratite knjige bez naplate zakasnine”
 
14. 11. u 18.00 Društvene igre za stare i mlade
Mjesto: Odjel GKK u Kaštel Sućurcu
 
14.11. u 10.00 “Čitamo bajke i priče”/GKK u gostima : posjet knjižničarke “Tete Katice Pričalice” Dječjem vrtiću “Trešnjica”
 
14.11. u 11.00 – “Ljubav nas veže i spaja” –  literarna radionica s učenicima OŠ prof. F. Lukasa i učiteljicom  Anitom Svalina
Mjesto: Dječji odjel GKK u Kaštel Starome
 
14. 11. u 20.00 Antiratna monodrama “Feniks”
Mjesto: Muzejski prostor Podvorje u Kaštel Sućurcu
 Gradska knjižnica Kaštela u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Muzeju grada Kaštela – muzejski prostor Podvorje, Nadbiskupska palača, Gospojska štrada 1, u Kaštel Sućurcu, u petak, 14. studenog 2014. s početkom u 20 sati organizira izvedbu antiratne monodrame “Feniks” autorice Silvane Dragun, u produkciji Dramskog studija “Ilirik”.
 Režiju predstave “Feniks”, koja se temelji na istinitom događaju iz Domovinskog rata, potpisuje Ante Nadomir Tadić Šutra, dok je glavna uloga povjerena Rubini Sarajlić, akademskoj glumici iz Bosne i Hercegovine.
 U monodrami “Feniks” Vukovarka Marija progovara u ime svih žena nad kojima je u Domovinskom ratu izvršen zločin.
 Ulaz je slobodan.
 
Akcije u svim odjelima – još samo ovaj tjedan!
 
Akcija za Dan hrvatskih knjižnica : upis po 45,00 kuna
 
Akcija “Vratite knjige bez naplate zakasnine” –  14. studenog 2014.
 
Akcija “Besplatan upis za umirovljenike i nezaposlene i upis po 45,00 kuna za prvašiće” –  do 15.11. 2014.
 
Natječaj: U povodu 150. obljetnice Narodne kaštelanske čitaonice osnovane 1864. u Kaštel Novome “Tražimo najstariji dokument i knjigu u Kaštelima”
 
Sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja