Mladi nogometaš doživio srčani udar na utakmici i preminuo u bolnici

860
UDIO

Belgijski nogometaš Gregory Mertens (24) u ponedjeljak se srušio na terenu i završio u bolnici u Genku gdje je danas u poslijepodnevnim satima preminuo!

Mertens je igrao za drugu momčad Lokerena protiv Genka, a u 24. minuti doživio je srčani udar. Nogometašu su davali umjetno disanje i defibrilatorom mu pokušavali oživiti srce prije nego što je došla hitna pomoć. Utakmica je na kraju otkazana. U bolnici se nalazio u umjetno induciranoj komi i nije disao samostalno.

– Liječnici su napravili sve što su mogli. U kratko vrijeme Gregory je postao omiljen u klubu. Ovo su teški trenuci za njegovu obitelj, mi smo ovdje i napravit ćemo sve što je potrebno kako bi im olakšali ovu bol – stoji na Lokerenovoj službenoj stranici.

Stoper Mertens ove je sezone za Lokeren odigrao 15 utakmica u prvenstvu te tri u Europskoj ligi. Iz kluba su poručili da je uoči sezone obavio preglede te da su svi bili uredni.

Nogomet je počeo trenirati u Anderlechtu, a profesionalnu karijeru započeo je u Cercle Bruggeu u kojem je bio do 2014. godine. Prošao je i sve mlađe belgijske reprezentativne selekcije.
preuzeto sa vecernji.hr