Početna Kaštela S Marjana će najprije otići nasukana ‘Krka’

S Marjana će najprije otići nasukana ‘Krka’

1073
UDIO

vranjic
Počeli su pripremni poslovi za odsukavanje podrtina “Krke”, “Orebića” i “Vranjica”, tri broda iz flote “Splitske plovidbe”, s kamenite sjeverne strane Marjana i s plaže u Slatinama na Čiovu.

Tamo su se nasukali nakon što su se tijekom orkanske bure početkom ožujka otrgnuli s vezova kod tvornice cementa u Kaštel Sućurcu i ubrzo postali prave medijske zvijezde i mamac za ljubitelje brodskih fotografija.

Tri otpisana veterana čija je sudbina bila put u staro željezo dio su flote mlađeg splitskog brodara, čiji direktor Jurica Pevec kaže da će izvođač radova “Marine Construct International” iz Nizozemske tijekom sljedećih 10 dana dopremiti svu potrebnu opremu i početi s odsukavanjem najprije “Krke”, zatim “Orebića” i na kraju “Vranjica”, premda se prije spominjao suprotan redoslijed, koji je prvenstveno predviđao čišćenje ruzinavog broda s glavne slatinske plaže.

Vrijednost posla procijenjena je na 1,2 milijuna eura, pri čemu će troškove odsukavanja i tegljenja trojca u rezalište pokriti nizozemska osiguravateljska kuća “RaetsMarine Insurance”.
izvor:SD