Početna Sport Damir Burić: Nema emocija, želimo pobjedu na Parku mladeži

Damir Burić: Nema emocija, želimo pobjedu na Parku mladeži

826
UDIO

Hajdukova lista izostanaka za gradski derbi poprilično je duga, vrlo mali su izgledi da zaigraju Franck Ohandza i Ante Roguljić, od ranije nedostaju Marko Pejić i Zoran Nižić, a manjih problema imaju Andrija Balić i Anton Maglica.

– Zadovoljli smo navijače ozbiljnom partijom u Novoj Gradiški, drago nam je da imamo toliko puno navijača u Slavoniji.. Imamo još jedan trening na kojem ćemo vidjeti mogu li igrati Balić i Maglica, imaju neke probleme. U svakom slućaju spremni smo za utakmicu tko god da bude igrao – rekao je Hajdukov trener u uvodu konferencije za medije na Poljudu.

U drugom kolu sezone gradski je derbi okončan bez golova, bez ozbiljnih prigoda, što očekuje Burić sutra u Parku mladeži?

– Vidjeli smo da je Split protiv jakih momčadi sve gubio, a protiv slabijih momčadi su bile utakmice na knap. Trkački su moćni, agresivni, analizirali smo ih, spremni smo. Nema nikakvih emocija, želimo utakmicu pobijediti i tako čemo se postaviti .

Dojam je da se od posljednje međusobne utakmice Hajduk digao u formi dok je Split u padu, komentirali su novinari.

– Ma meni je najvažnije da vidim tko je zdrav, da složim sustav koji će nam odgovarati. Stabilizirali smo se , ostvarili smo interne ciljeve koje smo stavili pred momčad. Igra je u napretku u oba smjera, nadam se da će se to vidjeti na sljedećoj utakmici. Ne zanima me podatak da nismo pobijedili Splita u zadnjih pet utakmica, mogu pričati samo o jednoj u kojoj sam bio trener. Ovo je derbi, uvijek specifičan, a mi ga želimo dobiti.

Pitali su novinari Burića koji su to interni ciljevi, može li nešto više reći?

– Ne mogu reći, ali ako ste gledali utakmice vidjeli ste da smo neke stvari posložili kako smo htjeli. Vidimo napredak, to mi je najvažnije. Ciljeve sezone smo davno postavili, rekli smo da ne žeimo puno zaostati s DInamom. Blizu smo, za sada smo na dobrom putu za ostvarenje ciljeva.

Kamerunac Ohandza opet preskače utakmicu, jel to brine Burića?

– Potencira se pitanje napadača, a događa nam se da nam nedostaju dva napadača. Nadam se da ćemo imati malo više sreće s ozljedama. Ohandza je imao udarac u koljeno, ne možemo to spriječiti, mehanička je ozljeda. Ohandza se gura s braničima, dobija nevjerojatno puno batina i sve to treba istrpiti. Dobio je dosta udaraca, moramo ga zaštititi. Protiv Dinama smo dobro reagirali kada je izašao, da je ostao u igri mislim da bi dali gol. Kod mene je cilj da više igrača dolazi u završnicu, to je naša napadačka igra i to smo pokazali u dosta utakmica.

Jedna od opcija u napadu je Tino Sušić koji je u Kupu bio glavna špica Bijelih

– Vidjeli ste da ima mogućnost i znanje, dobro je reagirao na sve ono što se događalo. Rekao sam već , svaki igrač mjesto zaslužuje svojim igrama i radom – zaključio je Hajdukov trener.

preuzeto sa dalmacijanews.hr