Početna Kaštela Mirno more u Kaštelima

Mirno more u Kaštelima

U Marini Kaštela održava se Međunarodno socijalno-pedagoškoi projekt Mirno more - flota mira, koja ove godine na hrvatskoj obali plovi od 19. do 26. rujna i uključuje preko 1000 sudionika na 105 brodova.

1202
UDIO

mirno more

U Marini Kaštela održava se Međunarodno socijalno-pedagoškoi projekt Mirno more – flota mira, koja ove godine na hrvatskoj obali plovi od 19. do 26. rujna i uključuje preko 1000 sudionika na 105 brodova.

U tjednu jedrenja na jadranskoj obali i dvodnevnih zajedničkih aktivnosti u Marini Kaštela, mlade osobe sa različitim nacionalnostima, pripadnici manjina, mladi s invaliditetom, kroničnim bolestima, te iz socijalno ugroženih skupina dobile su priliku za druženje i stvaranja prijateljstva preko etničkih i socijalnih granica, što je i osnovni cilj samog projekta. Djecu prate različite organizacije, koje se o njima profesionalno skrbe, a za nesmetano odvijanje flote brine 60 počasnih suradnika organizacijskog tima “mirnog mora”.

U sklopu prezentiranja projekta otkrivena je i spomen ploča umirovljenom časniku JNA iz K. Novog Tomi Buzovu, koji je 1993. g. pokušao spasiti živote 18 muslimanskih suputnika za vrijeme vožnje vlakom na relaciji Beograd-Bar. Taj čin ljudskosti koštao ga je života.
U tu čast Marina je pontonu pokraj “masline mira” dodijelila njegovo ime.