Početna Hrvatska Branitelj pomaže Ivi Sanaderu: Uplatio mu 5 lipa za jamčevinu

Branitelj pomaže Ivi Sanaderu: Uplatio mu 5 lipa za jamčevinu

956
UDIO

Umirovljenik Ivan Vranić (63), dragovoljac Domovinskog rata i član HDZ-a od 1990-ih, uplatio je pet lipa jamčevine za Ivu Sanadera.

– Od kada je došao na vlast pa dok nije otišao, niti jednom nije bio u Kutjevu, a Tuđman je bio dvaput. Ništa nije napravio za Slavoniju da bi nam bilo bolje. Većina koja je bila uz njega se okoristila, a mi mali ljudi zbog njega smo ispaštali – kaže Vranić.

Na račun HDZ-a 2. listopada položio je novac za članarinu, a za opis plaćanja naveo je jamčevina za Sanadera. Novac je odlučio dati kada je vidio da Sanaderovi odvjetnici kreću sa skupljanjem jamčevine. Sam ne planira više dati niti lipe za jamčevinu.

– I ovo je previše za takvog čovjeka. Želim mu ugodan boravak u Remetincu na ženskom odjelu – kazao je ironično Vranić koji je pet lipa uplatio i zbog gospodarskog programa HDZ-a 5+. Vranić kaže kako mu najviše smeta iseljavanje mladih.

– Posljednjih godina iz Kutjeva je otišlo 64 obitelji – tvrdi Vranić koga je u ratu gađao avion JNA. Geler ga je pogodio u kralježnicu i ranio ga, no komisija mu ,tvrdi, nije priznala ozljede.

Sanaderovi odvjetnici u petak se nisu pojavili na Županijskom sudu u Zagrebu i ponudili novu jamčevinu. Rješenje Izvanraspravnog vijeća, kojim je zbog nedostatka uporabne i građevinske dozvole te neetažiranosti stana odbijena jamčevina vrijedna 12,4 milijuna kuna u vidu nekretnina Gorana Suića i Mirjane Sanadera, primili su u srijedu. Na to rješenje mogu se žaliti i u ponedjeljak.

preuzeto sa 24sata.hr