Početna Hrvatska Prebijeni student u induciranoj komi

Prebijeni student u induciranoj komi

930
UDIO

Jedan od dvojice napadača na 19-godišnjeg studenta ispred studentske menze na Baldekinu sin je Anite Škugor-Kodžoman, ravnateljice Područnog ureda HZZO-a i HDZ-ove vijećnice u Gradskom vijeću Šibenika, potvrdila je za Jutarnji list sama Anita Škugor Kodžoman

– Nažalost, to je istina, ali molim vas nemojte od ove tragedije praviti medijski spektakl. Ovo je tragedija za obitelj Mihaljević s kojom iskreno suosjećam, ali i tragedija za moju obitelj. Nesretna sam, ovo su najtužniji dani u mom životu, a moje želje i molitve u ovom trenutku samo su usmjerene prema Luki i njegovom uspješnom oporavku – kazala je za Jutarnji vidno potresena Anita Škugor-Kodžoman.

Luku Mihaljevića, studenta šibenskog Veleučilišta, napadači su najprije udarili šakom u glavu, a kad je pao na pod nastavili su ga “cipelariti”. Mladi Drnišanin zadobio je tešku ozljedu glave jer je pri padu glavom udario u betonsku podlogu. Nakon što mu je prva liječnička pomoć pružena na hitnom odjelu šibenske Opće bolnice, zbog teške ozljede glave život mu je bio ugrožen te je urgentno prebačen na daljnju liječničku obradu u Klinički bolnički centar Split.

Premda o motivima napada još nema službenih informacija, u šibenskim kuloarima može se čuti da se žrtva i napadači, inače po godinama vršnjaci, poznaju otprije i da je između njih navodno došlo do sukoba proteklog ljeta u Vodicama. Luka Mihaljević završio je Gimnaziju u Drnišu, a ove godine je upisao studij Turističkog menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku. Luku opisuju kao mirnog i samozatajnog mladića, omiljenog među prijateljima i poznanicima. U sklopu istrage policijski službenici posjetili su i šibensko Veleučilište te od dekanice Anite Grubišić zatražili kontakte od studenata koji bi mogli biti očevici ovog okrutnog napada.

Tijekom dana Županijsko državno odvjetništvo trebalo bi nakon saslušanja predložiti hoće li protiv napadača biti određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana ili će biti pušteni da se brane sa slobode, a o tome će odluku donijeti istražni sudac.

Premda je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, postoji mogućnost da ŽDO ovo kazneno djelo prekvalificira u pokušaj ubojstva. No, prema zakonu moguće je da se napadačima sudi kao starijim maloljetnicima jer spadaju u kategoriju od 18 do 21 godine starosti, a to bi značilo i blažu kaznu za počinjeno kazneno djelo, piše Jutarnji list.

Pretučeni student se još uvijek nalazi u induciranoj komi, njegovo stanje je stabilno i izvan je životne opasnosti.

– Stanje mog sina i dalje je teško, ali ima pomaka na bolje. Molimo se Bogu i nadamo se najboljem. No, morate me razumjeti, ne bih davao više nikakve šire izjave za medije – kazao je za Jutarnji Lukin otac Robert Mihaljević.

preuzeto sa dalmacijanews.hr