Početna Kaštela Jesen u Kaštelima

Jesen u Kaštelima

U nedjelju, 18. listopada s početkom u 10:00 h u K. Kambelovcu održati će se sajam jesenskih proizvoda i plodova zemlje uz kulturno zabavni program – “Jesen u Kaštelima 15”.

933
UDIO

ka

U nedjelju, 18. listopada s početkom u 10:00 h u K. Kambelovcu održati će se sajam jesenskih proizvoda i plodova zemlje uz kulturno zabavni program – “Jesen u Kaštelima 15”.

Sajam je organizirala Turistička zajednica sa ciljem promicanja bogatstva agroturističke ponude, svjetski poznatog Crljenka Kaštelanskog – sinonima za vinsku sortu Zinfandel ali i tradicijskih djelatnosti Grada Kaštela.

Također, svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima održavaju se Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje kako bi se ukazala važnost očuvanja i zaštite okoliša, zdrave prehrane i ekološke poljoprivrede.  

Na izložbeno – prodajnim štandovima škole, vrtići, udruge, proizvođači predstaviti će krušne proizvode i plodove zemlje, kaštelanski vinari predstavit će svoja vina i proizvode, a naći će se i drugi eko proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Osim kruha i krušnih proizvoda to mogu biti i stara zaboravljena jela, recepti, ljekovito bilje i pripravci od ljekovitog bilja. Učenici mogu prikazati na panoima i  svoje spoznaje o jestivom bilju, plodovima zemlje, krušarica, žitaricama i drugim biljnim vrstama u prehrani . Pozivamo i vlasnike starih alata da ih predstave.

Stoga se pozivaju svi zainteresirani da sudjeluju u manifestaciji i da na svojim štandovima prezentiraju vlastite aktivnosti i proizvode uz bogatstvo kaštelanske tradicije.

Prijaviti se možete na sljedeće brojeve i e-mailove:

Voditelj programa :  Željka Perdić , kontakt telefon: 091/2551 400 ; Fax : 021/227 028

email: kastelanskakronika@gmail.com i  tzg-kastela1@st.t-com.hr

U slučaju lošeg vremena manifestacija će se održati u Bratskoj kući K. Kambelovac, Brce. 

Pokrovitelj manifestacije je Grad Kaštela, a medijski pokrovitelji su TV Jadran, Portal grada Kaštela, Kaštelanski šušur, Nautic radio Kaštela, Dalmacijanews i PORTAL Kastela.COM.