Početna Hrvatska Dalmacijom protutnjalo nevrijeme

Dalmacijom protutnjalo nevrijeme

JUTROS su vidljive posljedice olujnog nevremena koje je cijele noći divljalo Dalmacijom. Tako je, piše portal Šibenik.in, poplavljena šibenska riva, a ništa bolje nije stanje ni u Vodicama i Tribunju gdje je noćas bila zatvorena cesta koja povezuje ova dva mjesta.

1071
UDIO

pop

JUTROS su vidljive posljedice olujnog nevremena koje je cijele noći divljalo Dalmacijom. Tako je, piše portal Šibenik.in, poplavljena šibenska riva, a ništa bolje nije stanje ni u Vodicama i Tribunju gdje je noćas bila zatvorena cesta koja povezuje ova dva mjesta. Vatrogasci su imali oko 115 tehničkih intervencija na ispumpavanju kuća, stanova, podruma, garaža i konoba.

“Naše vatrogasne postrojbe i javna i dobrovoljna od noćas su na terenu, a službe jutros čiste i pokušavaju normalizirati stanje. Moram reći da su ovaj put i građani bili spremniji pa je svima lakše iako su pale velike količine oborina koje je nemoguće predvidjeti pa tako biti do kraja spreman, ali je ipak lakše” komentirala je Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica.

Na šibenskom području palo je u samo dva sata preko sto litara kiše po metru kvadratnom, a cijelu noć su na terenu proveli cestari, komunalci i vatrogasci. Međutim, s ovolikom količinom oborina jednostavno se ne može boriti.

I otok Murter je cijelu noć bio odsječen od kopna, a obilne padaline najavljuju se i tijekom današnjeg dana na većini Jadrana.

Koliki je razmjer oluje najbolje govori podatak da je uslijed udara groma jedan mladić završio na hitnoj pomoći. Naime, kako piše Šibenski portal, mladić je sinoć nešto iza 20 sati bio na autobusnoj stanici u trenutku kad je grom udario u obližnje stablo. Od siline udara puklo je staklo na stanici, a mladić je ošamućen završio na hitnoj pomoći.
Poplavljen je i dio Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, piše Šibenski portal, a šteta će, sasvim sigurno, i biti prilično velika.

IZVOR: index.hr