Početna Hrvatska Zatvoren plovni put s istočne strane luke Trogir

Zatvoren plovni put s istočne strane luke Trogir

1143
UDIO

Zbog radova na gradilištu “Most kopno – otok Čiovo”, zatvoren je za plovidbu plovni put s istočne strane prilaza luci Trogir.

Tako će, kako doznajemo iz Plovputa, biti sve do 31. ožujka iduće godine, a za to vrijeme uklonjeni su svi objekti pomorske signalizacije odnosno svjetleće plutače.

– Plovput, sve šta radi, radi temeljem odluke, odnosno rješenja nadležne lučke kapetanije, a u ovom slučaju to je Lučka kapetanija Split. Lučka kapetanija Split je na zahtjev izvođača radova- Viadukta, šta je i logično, zatvorila plovni put za plovidbu i bit će zatvoren od 1.10. do 31.3. iduće godine. Razlog je jednostavan, mehanizacija na gradilištu je tolika, i način radova, da omogućiti bilo kakvu plovidbu kroz gradilište je opasno. Opasno je pogotovo za ljude koji bi bili u brodovima. Ovaj gore, recimo poviše stupova mosta, stavlja prvi podest i da nekome to padne, da neko pogine, strada.. stvarno nitko ne želi preuzeti taj rizik. Sukladno tome Plovput, s obzirom da je zatvoreno za plovidbu, uklonio je sve oznake koje su tamo bile, a bile su svjetleće plutače – kazao nam je Ivica Petrović iz Plovputa, inspektor za nautičke poslove.

Objekti pomorske signalizacije bit će vraćeni u Trogirski kanal čim Lučka kapetanija Split da zeleno svjetlo za to.

– Mi smo prije toga, da se ne bi za vrijeme sezone zatvorilo, bili privremeno izmjestili plovni koridor, suzili smo ga malo da bi se plovidba nesmetano i sigurno odvijala međutim, s obzirom na dinamiku radova na gradilištu, više to nije bilo moguće i sukladno rješenju Lučke kapetanije Split je to zatvoreno do 31.3. iduće godine. Kad nam kažu da se otvara, mi ćemo postaviti ponovno objekte i ponovno će to biti u funkciji – dodao je Petrović.

preuzeto sa dalmacijanews.hr