Početna Hrvatska Pripremite kupaće, vraća se ljeto

Pripremite kupaće, vraća se ljeto

More u velikom dijelu Dalmacije i dalje doseže toplih 20°C pa je ugodno kupanje na kraju listopada itekako moguće. S obzirom da će se natprosječna toplina nastaviti i početkom studenog, kao rijetko kada do sada, kupanje u toplom moru bit će moguće

1237
UDIO

avaz

U ovom tjednu jesen će pokazati svoju ljepšu stranu. Bit će puno sunca, i nešto kiše sredinom tjedna, ali temperatura će biti više nego ugodna. Tek će nas svježa jutra podsjećati da samo na kalendarski na kraju listopada.

Tijekom ponedjeljka bit će pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na Jadranu od 19 do 22 Celzijeva stupnja, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.
Sutra također većinom sunčano. Ujutro u nutrašnjosti, ponajprije u kotlinama i uz rijeke moguća je magla i niski oblaci. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna između 12 i 16, na
Jadranu od 19 do 23 °C.

U srijedu će zapuhati jugo, s kojim će se postupno naoblačiti i prema večeri malo kiše može pasti ponajprije na sjevernom dijelu Jadrana.

Četvrtak će biti promjenljiv, bit će kišno i vjetrovito. Petak donosi stabilizaciju vremena.
Kako sada pokazuju meteorološke karte, stabilno i sunčano bit će i u subotu i u nedjelju, prvi dan studenoga.

“Ljeto” na Jadranu
More u velikom dijelu Dalmacije i dalje doseže toplih 20°C pa je ugodno kupanje na kraju listopada itekako moguće. S obzirom da će se natprosječna toplina nastaviti i početkom studenog, kao rijetko kada do sada, kupanje u toplom moru bit će moguće i u posljednjem mjesecu klimatološke jeseni, piše Dalmacijanews.

Vremenske prilike kao da ne prate uobičajene scenarije ovoga listopada. Posljednja dekada mjeseca prosječno je najhladnija, no zadnjih nekoliko dana svjedočili smo značajnom zatopljenju. Upravo je Dalmacije bila u nedjelju najtopliji dio zemlje. Gotovo da nema mjesta gdje temperatura nije dosegla 20°C, a Knin je s 24°C bio najtopliji.