Početna Hrvatska Drago Prgomet, kandidat za premijera

Drago Prgomet, kandidat za premijera

Nema povratka na staro!

929
UDIO

dp

EKSKLUZIVNO Prgomet će biti premijerski kandidat MOST-a Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu

ZAGREB – Drago Prgomet bit će kandidat MOST-a za premijera, ekskluzivno doznaje SEEbiz. Bit će to uvjet najvećeg dobitnika ovih izbora za ulazak u Vladu. Božo Petrov političku će karijeru nastaviti kao gradonačelnik Metkovića, kako je i najavio prije izbora.

Prgomet kao premijerski kandidat teško da će odgovarati HDZ-u kojeg je nedavno napustio zbog, kako je sam tada rekao, nemogućnosti suradnje s Tomislavom Karamarko.

Osim toga, za smanjivanje broja županija što je jedan od ciljeva MOST-a, ova će stranka prije naći partnera U SDP-ovoj nego u HDZ-ovoj koaliciji. Razlog je jednostavan – HDZ na lokalnoj razini ima daleko veći broj župana i ostalih uhljeba čija je demontaža strateški cilj MOST-a.

Kao čovjek od integriteta, Prgomet će pozvati na šire okupljanje radi ostvarenja onoga što je i najavljeno kao programski imperativ MOST-a. To su reforme.

Hrvatska ne može krenuti prema boljoj budućnosti bez korjenitih promjena, reforma u javnoj i lokalnoj upravi, u pravosuđu, monetarnoj politici, poticanju konkurentnosti gospodarstva, smatraju u MOST-u. Među ključnim promjenama koje MOST ističe su reforma javnog sektora, jasni kriteriji za osnivanje agencija, kao i za njihove plaće te fiskalnu učinkovitost, profesionalizacija i depolitizacija kadra u javnom sektoru, sustav plaća baziran na izvrsnosti, jačanje načela transparentnosti te reforma pravosuđa, ne bi li se pojednostavili i skratili sudski postupci, omogućio učinkovit progon počinitelja kaznenih djela, ojačala pravosudna inspekcija, smanjili troškovi ovrha.

Prgomet kao premijer uvjeren je da te ciljeve ili barem većinu njih može ostvariti.

IZVOR: seebiz.eu