Početna Hrvatska Ustavni sud sazvao konferenciju za novinare

Ustavni sud sazvao konferenciju za novinare

Sutkinja uhvaćena u tajnim dogovorima s Mamićem.

748
UDIO

sud

Ustavni sud je za danas, nakon dugo vremena, sazvao konferenciju za novinare. Kako su najavili govorit će o “aktualnim događanjima u vezi s Ustavnim sudom” te postupcima ocjene ustavnosti zakona o kreditnim institucijama i potrošačkom kreditiranju.

Sutkinja uhvaćena u tajnim dogovorima s Mamićem

Naime, Telegram je doznao da USKOK provodi istragu o tome tko je neovlašteno razotkrio tajne mjere kontrole telefona sutkinje Ustavnog suda Slavice Banić i sabotirao važnu antikorupcijsku istragu. U taj veliki, skandal umiješan je i Zdravko Mamić.

Telegram je doznao da su istražna tijela imala ozbiljne indicije da su biznismen Mamić, od ranije pod istragom zbog porezne utaje, i ustavna sutkinja Banić uključeni u moguće počinjenje kaznenog djela. Mjere su zakonito odobrene kao dio šire kriminalističke istrage, koja je doslovno sabotirana nakon manje od 24 sata od trenutka aktiviranja nadzora telefona spomenute sutkinje.

Službeno priopćenje o velikoj aferi

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec je nakon otkrića afere u koju su upleteni Zdravko Mamić i sutkinja Ustavnog suda, Slavica Banića,  oglasila samo službenim priopćenjem, a pošlog tjedna Omjec je izbjegla novinare koji su tražili komentar o navodnom plagijatu znanstvenog rada njezine zamjenice Snježane Bagić.

IZVOR: telegram.hr