Početna Hrvatska Milanović sa 70 mandata ide Kolindi u ponedjeljak

Milanović sa 70 mandata ide Kolindi u ponedjeljak

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, razlog okupljanja skupljanje je potpisa s kojima će Zoran Milanović na Pantovčak na konzultacije k predsjednici.

860
UDIO

miki

Konzultacije sa stranačkim liderima koje provodi predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović vjerojatno neće započeti tijekom idućeg tjedna.

Svi zastupnici SDP-a koji su osvojili saborski mandat danas u 17 sati moraju biti na Iblerovu trgu, a poziv su dobili SMS-om.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, razlog okupljanja skupljanje je potpisa s kojima će Zoran Milanović na Pantovčak na konzultacije k predsjednici. Potpise će paralelno skupljati i koalicijski partneri, a potom će se tražiti i potpisi podrške svih ostalih koji su spremni podržati Zorana Milanovića za budućeg mandatara.

– Mi računamo da ćemo do ponedjeljka imati od 65 do 70 potpisa. Tu računamo na potpise IDS-a, sve manjince, Radimira Čačića, ali i na podršku HDSSB-a, koji ima dva mandata – rekao je Večernjem listu jedan visokopozicionirani SDP-ovac.

Konzultacije sa stranačkim liderima koje provodi predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, vjerojatno neće započeti tijekom idućeg tjedna, nego je najraniji termin za početak konzultacija 23. studenog.

Predsjednica je kazala kako će čekati konačne rezultate, a Državno izborno povjerenstvo (DIP) čeka da se u ovu nedjelju ponove izbori na nekoliko birališta.

IZVOR: poslovni.hr