Početna Kaštela “Duge cijevi” u Kaštelima izazvale paniku

“Duge cijevi” u Kaštelima izazvale paniku

908
UDIO

Što se događa na prometnicama u blizini Resnika, nedaleko splitskog aerodroma? To pitanje nam je postavilo nekoliko čitatelja koji su tijekom ponedjeljka ujutro (pa sve do 14,30 sati) uočili policijske patrole, neki naoružani “dugim cijevima”, kako kontroliraju vozače i promet. Ključna točka je bilo križanje na Jadranskoj magistrali kod diskoteke F1 u Planom, kod skretanja za Trogir, odnosno Labin.

Zaustavljenim vozilima su kontrolirali unutrašnjost, komentiraju svjedoci, kojima su prve asocijacije neizbježno krenule u pravcu – terorizma. Pomislili su ljudi kako je u tijeku nekakva antiteroristička akcija, možda imaju “plavci” dojavu da se po Kaštelima skriva Salah Abdeslam ili su ipak u pitanju rutinske kontrole nad lokalnim trafikantima marihuane ili rezanog duhana?

Ništa od svega, barem kako kažu službene informacija iz splitske PU. U tijeku je naime tek nešto strože i detaljnije provođenje nadzora nad prometom, doznajemo iz policije. Crni statistički podaci im daju za pravo, ove godine je puno više poginulih na cestama naše županije nego prošlih godina, možda veći broj patrola (pa neka i s automatskim puškama, sigurnosno stanje u svijetu zahtijeva dodatnu opreznost) uz prometnice smanji broj nesreća…

preuzeto sa dalmacijanews.hr